La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els reptes de Benzema i Salah

El Reial Madrid rep el Liverpool en un partit amb molts comptes pendents

- FUTBOL CARLOS NOVO TENNIS ANADA DELS QUARTS DE FINAL DE LA CHAMPIONS LEAGUE Davanters en ratxa. Quarts de final (21 h) CAP ALS JOCS DE TÒQUIO Reial Madrid Man. City Bayern Porto PSG Chelsea B. Dortmund Liverpool Liverpool B. Dortmund PSG Chelsea Bayern Po

El gran dia ha arribat per al Reial Madrid i el Liverpool, que aquesta nit (21 h) es veuran les cares a Valdebebas a l’anada dels quarts de final de la Champions. Qui guanyi es creuarà a semifinals amb el vencedor de l’eliminatòr­ia entre el Chelsea i el Porto, cosa que atorga al que es classifiqu­i d’aquest duel entre blancs i reds el paper de gran preferit per accedir a la final del 29 de maig a Istanbul per aquesta part del quadre.

Bona part de les opcions d’aquests dos equips passen pel paper que tinguin en aquests dos partits Karim Benzema i Mohamed Salah. Tots dos hi arriben en un moment de forma esplèndid. Tots dos tenen comptes pendents des de l’anterior enfrontame­nt entre l’un i l’altre, ni més ni menys que la final de la Champions del 2018 a Kíev, guanyada pel Madrid (3-1).

Aquella derrota va deixar un pòsit d’amargor en l’equip d’Anfield que ni tan sols va esborrar el fet d’haver guanyat la següent edició de la Champions al Metropolit­ano. Per al Liverpool, la victòria blanca de llavors va tenir molt a veure amb l’antiesport­ivitat del rival, i els brivalls van tenir dos noms clars: Karim Benzema i la seva maniobra d’obstrucció al porter Karius que va suposar el primer gol i, sobretot, la lesió, a parer seu intenciona­da, de Sergio Ramos a Mo Salah.

Els números amb què Salah i Benzema arriben al partit d’aquesta nit són molt semblants. L’egipci, de 28 anys, ja ha anotat 29 gols, 18 dels quals a la Premier. El davanter francès, de 33 anys, suma 24 gols, 18 dels quals a la Lliga. Benzema n’ha anotat set als últims nou partits, la seva millor ratxa des que va fitxar pels blancs, l’estiu del 2009.

Mo Salah encara recorda la seva lesió de la final de Kíev, tot i que no

LA FINAL DE KÍEV Al Liverpool encara li cou la falta d’esportivit­at de Benzema i Sergio Ramos en la seva derrota del 2018

li agrada parlar-ne gaire. Preguntat per Marca sobre si el que va passar li provocava encara més ànims de revenja, va respondre: “Deixem-ho que tinc unes ganes especials de guanyar el partit i classifica­r-nos. El que hagi de passar ara no canviarà el resultat de Kíev. Res més”.

Això sí, l’egipci va deixar molt clar que des d’aleshores el Liverpool ha millorat, i el Madrid, empitjorat: “Ells han perdut alguns grans jugadors, com Cristiano Ronaldo, el millor de la seva història, algú que marcava moltíssims gols. Alhora han fitxat Hazard. Eden no ha tingut sort, ha estat lesionat...”.

Benzema rep ara tots els elogis que durant molts anys li han negat els seus molts crítics, que li atribuïen un defecte imperdonab­le per a un nou, la seva falta de gol. El francès està especialme­nt dolgut amb la Federació del seu país, que li va negar l’accés a la selecció gal·la des del cas Valbuena, i això li va privar ser campió del món a Rússia.

Benzema és l’únic jugador del Madrid beneficiat per la marxa de Cristiano. Sap que aquesta Champions és el seu gran aparador, l’ocasió per reivindica­r-se amb tots els focus a sobre. Acaba contracte el juny del 2022. I es deixa estimar. Tot indica que l’encert de Benzema i Salah definirà la sort d’una eliminatòr­ia sense preferit clar, amb dos equips a l’alça, però el Liverpool amb la defensa destrossad­a (sense Van Dijk, Matip i Gómez) i el Madrid sense Ramos.

En l’altra anada dels quarts de final, el Manchester City es creua amb el Borussia Dortmund de Håland en una eliminatòr­ia de color anglès. Els de Guardiola només han perdut un partit des del 21 de novembre i fa 700 minuts que no encaixen un gol a Europa, la missió que tindrà el davanter jove més cotitzat del mercat ara mateix.

 ?? KIKO HUESCA / EFE ?? Salah ha marcat 28 gols aquesta temporada, 18 dels quals a la Premier. Benzema n’ha anotat 24, 18 a la Lliga
KIKO HUESCA / EFE Salah ha marcat 28 gols aquesta temporada, 18 dels quals a la Premier. Benzema n’ha anotat 24, 18 a la Lliga
 ?? CATHERINE IVILL / GETTY ??
CATHERINE IVILL / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain