La Vanguardia (Català-1ª edició)

LG deixa la fabricació de mòbils després d’anys de pèrdues

- REDACCIÓ

La coreana LG Electronic­s va tirar la tovallola ahir en el mercat dels telèfons mòbils i va anunciar que deixarà de fabricar-los després de perdre 3.750 milions d’euros en els últims cinc anys. La companyia, que va arribar a ser la tercera fabricant de terminals del món, ha sucumbit a l’empenta de les cinc grans marques que es reparteixe­n el 71,3% del mercat: Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi i Vivo.

La decisió té un impacte directe per a Barcelona: l’empresa deixarà de participar al Mobile World Congress del mes de juny ja que, com van explicar fonts de l’empresa, no hi hauria res a presentar. A més d’LG causen baixa en el certamen d’aquest any, entre d’altres, Google, Sony, Ericsson, Nokia, Facebook o BT.

L’empresa sud-coreana, que té una planta al Brasil, va comunicar la decisió indicant que abandona l’“increïblem­ent competitiu sector de la telefonia mòbil” per centrar-se en altres espais que considera més rendibles. Entre els segments en els quals veu potencial i espera centrar els seus recursos figuren els components per a vehicles elèctrics, la futura tecnologia 6G, la robòtica, la domòtica o la intel·ligència artificial, segons va explicar la companyia amb seu a Seül en un comunicat.

En aquest text, la companyia va assegurar que es “brindarà suport pel que fa a servei i actualitza­cions de software per als clients dels productes mòbils existents durant un període de temps que variarà segons la regió”. L’empresa preveu continuar venent els mòbils que té en estoc de moment.

Avui dia, en una empresa especialit­zada en el comerç d’electrònic­a de consum com Media Markt hi ha un total de 10 models de mòbils LG a la venda amb preus que oscil·len des dels 99 als 899 euros. Segons va informar LG, l’empresa preveu “que la liquidació del negoci de telefonia mòbil es completi al 31 de juliol”, però va insistir que alguns d’aquests models poden continuar a la venda per més temps.

El cessament de les activitats de la divisió de smartphone­s impactarà directamen­t en la planta que LG té al municipi de Taubaté (a l’estat de São Paulo, Brasil), amb uns 1.000 empleats que es dediquen a acoblar terminals, pantalles i computador­es portàtils.

Arran dels rumors sobre el tancament del negoci de telefonia de la marca LG que hi ha hagut en les darreres setmanes, els representa­nts sindicals d’aquesta fàbrica ja van indicar en el seu moment a mitjans de comunicaci­ó

La companyia coreana causa baixa al Mobile World Congress de Barcelona al juny

de São Paulo que temen pel futur d’uns 400 d’aquests llocs de treball. L’empresa sud-coreana es va limitar a assenyalar ahir en aquest comunicat que treballarà “conjuntame­nt amb proveïdors i socis durant tot el procés de tancament del nostre negoci de telèfons mòbils”.

Mitjans sud-coreans van indicar, citant fonts properes a l’empresa, que abans d’adoptar aquesta decisió la companyia va intentar vendre, sense èxit, el negoci al conglomera­t vietnamita Vingroup, a més del grup Volkswagen.

De cara al futur, la companyia promet continuar fent ús de les “tecnologie­s centrals desenvolup­ades al llarg de les dues dècades d’operacions comercials amb mòbils” per aplicar-les a “productes existents i futurs”.

Es dona per fet que la sortida d’aquest mercat suposarà una caiguda a curt termini de la seva facturació, però molts analistes sud-coreans consideren que li servirà per sanejar els comptes.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Fotografia d’uns comerços tancats a Barcelona que no tornaran a obrir
CÉSAR RANGEL Fotografia d’uns comerços tancats a Barcelona que no tornaran a obrir
 ?? FELIPE TRUEBA / EFE ?? Dos dels últims models de la marca LG
FELIPE TRUEBA / EFE Dos dels últims models de la marca LG

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain