La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ara sí: ja es veu la llum

-

Faríem bé de ser tots molt prudents sobre el final del malson de la covid, però certament després d’escoltar ahir el president del Govern, Pedro Sánchez, ara sí que veiem la llum al final del túnel. I ara ja no es tracta d’un altre tren que ve embalat de cara, com ha passat altres vegades, sinó que realment és la llum de la sortida de les tenebres. I la clau són les vacunes, que estan demostrant una efectivita­t extraordin­ària i, més enllà de les polèmiques sobre la seva distribuci­ó, són un èxit inqüestion­able de la ciència.

Sánchez es va mullar ahir a donar dates concretes sobre quan i com se superarà aquesta pandèmia. A principis de maig ja hi haurà 5 milions de vacunats; el mes següent, el doble; al juny, uns 15; al juliol ja en seran uns 25, i finalment a finals d’agost es podrien comptabili­tzar fins a 33 milions de ciutadans espanyols amb les dosis inoculades. Però abans, entre l’abril i el maig, es pretén immunitzar tots els de més de 60 anys. Viurem uns mesos amb una gran intensitat de vacunacion­s.

Si tot surt bé, el Govern es compromet a derogar l’estat d’alarma el 9 de maig, una fita després de tants mesos sotmesos a tota classe de confinamen­ts. Però abans d’arribar a aquest dia, falta superar els efectes de la sortida d’aquests dies de Setmana Santa, que poden provocar una última onada i un increment dels infectats. En tot cas seria, en vista de l’evolució de la pandèmia, l’última escomesa de la maleïda covid.

Més enllà de les polèmiques entre el Govern central i les comunitats autònomes, que persistira­n fins a l’últim dia, l’avanç de les vacunacion­s i la contenció de les infeccions que s’han produït a Espanya en els últims mesos són una dada positiva, si ho comparem amb el que succeeix en altres països veïns. La Comissió Europea ha comès errors en aquest procés de distribuci­ó de les vacunes, especialme­nt si mirem l’agilitat amb què s’ha actuat a la Gran Bretanya o als

Estats Units, però seria un error limitar-nos a aquesta crítica. Les vacunes ja són aquí, estan funcionant i aviat estarem tots immunitzat­s. Tot arribarà.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain