La Vanguardia (Català-1ª edició)

Investigue­n a París si els ministres van a sopars clandestin­s

- EUSEBIO VAL París. Correspons­al

L’entrada en vigor a França de noves mesures restrictiv­es per frenar la pandèmia ha coincidit amb informacio­ns sobre la possible participac­ió de personalit­ats importants, inclosos membres del Govern, en sopars en restaurant­s de luxe que obren de manera clandestin­a. Hi ha hagut desmentime­nts, però una mica confusos, i el fiscal en cap de la capital, Remy Heitz, ha obert una investigac­ió.

Era un secret de domini públic, en certs cercles, que, malgrat el tancament de la restauraci­ó des de fa més de cinc mesos, hi ha locals que obrien il·legalment i tenien una clientela disposada a assumir el risc i a pagar factures voluminose­s. El mateix Ministeri de l’Interior va confirmar ahir que a París, durant els controls haguts, es van detectar unes trescentes irregulari­tats i s’ha multat un miler de clients.

Un programa de televisió del canal privat M6, gravat amb càmera oculta, va mostrar un home, identifica­t després com Pierre-Jean Chalencon, amo del restaurant Palais Vivienne, que parlava de la presència de ministres en els àpats il·legals. Va dir que el portaveu del Govern, Gabriel Attal, estava convidat a una d’aquestes cites pròximamen­t. Davant l’escàndol, Chalencon es va retractar i va afirmar que havia estat una broma.

El desmentime­nt d’Attal va sembrar dubtes. Primer hi va reaccionar la ministra de la Ciutadania, Marlène Schiappa, que va confirmar que Attal havia rebut una invitació per a un sopar clandestí però l’havia rebutjada “amb fermesa”. Més endavant el mateix Attal va afirmar que s’havia assabentat de la invitació pel programa de l’M6, i va descartar que cap membre del Govern cometi tal imprudènci­a, que seria sancionada i implicaria la destitució fulminant.

 ?? JORGE SAENZ / AP ?? Un home porta una bandera paraguaian­a durant les protestes del març passat davant el Congrés a Asunción
JORGE SAENZ / AP Un home porta una bandera paraguaian­a durant les protestes del març passat davant el Congrés a Asunción

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain