La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Junta Electoral avala la candidatur­a de Cantó només amb el DNI

- ASIER MARTIARENA

Poques setmanes abans que s’enviïn a impremta les paperetes de les diferents opcions polítiques que es presentara­n a les eleccions autonòmiqu­es de Madrid del 4 de maig, tot apunta que a la del PP hi haurà el nom de Toni Cantó. Tot i que la decisió definitiva trigarà uns dies a saber-se després dels dubtes legals que presenta el seu empadronam­ent a la capital.

Tot es deu al fet que la Junta Electoral Provincial va verificar ahir en una resolució que tant l’exportaveu de Cs a les Corts Valenciane­s com l’exalcalde de Toledo Agustín Conde han acreditat que als seus respectius documents nacionals d’identitat (DNI) hi consten domicilis a la Comunitat de Madrid, un dels requisits per poder presentar-se als comicis.

L’acceptació dels DNI, però, implica que l’organisme no ha comprovat la data de l’empadronam­ent, que en el cas de Cantó va ser posterior a l’1 de gener del 2021, tal com ha denunciat el PSOE.

Concretame­nt, la llei Electoral de la Comunitat de Madrid recull a l’article 2.2 que per poder exercir el dret al vot és “indispensa­ble la inscripció en el cens electoral vigent”.

Tot i això, la mateixa llei autonòmica hi deixa oberta una porta perquè recull a l’article 4.2 que “els que aspirin a ser proclamats candidats i no figurin inclosos a les llistes del cens electoral vigent, referit al territori de la Comunitat de Madrid, podran ser-ho sempre que amb la sol·licitud acreditin de manera fefaent que reuneixen totes les condicions exigides per això”.

En la resolució d’ahir, la Junta explica que “no hi ha cap inconvenie­nt” que el PSOE examini a la mateixa seu de la Junta la documentac­ió presentada pels candidats. I indica que qualsevol partit, una vegada proclamade­s les candidatur­es, podrà interposar-hi recurs.

El PSOE anuncia que recorrerà contra la inclusió de l’exdiputat valencià a la llista del PP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain