La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les escoles exigeixen protecció per l’onada de robatoris de material

Els lladres castiguen reiteradam­ent els centres educatius del Maresme aprofitant el fàcil accés

- FEDE CEDÓ Mataró

L’alta concentrac­ió de material informàtic (ordinadors portàtils i tauletes), derivada de l’ús compartit pels escolars d’aquest tipus de dispositiu­s i de la desprotecc­ió d’aquests equipament­s, ha convertit els centres educatius en la presa preferida dels lladres. La situació és especialme­nt delicada al Maresme. Una desena de robatoris en escoles de la comarca han disparat l’alarma en la comunitat educativa, que reclama més mesures de seguretat.

Les escoles són un lloc desitjable per als lladres, l’escenari del delicte. És una de les conseqüènc­ies indesitjad­es del procés de digitalitz­ació impulsat per la Generalita­t. Les escoles disposen d’aparells electrònic­s de fàcil sortida al mercat negre. Els investigad­ors sospiten de bandes organitzad­es que utilitzen menors.

Des de principi de curs diverses

Montserrat i Meritxell i l’institut Miquel Biada.

“Ens sentim molt desprotegi­ts, ens han robat cinc vegades en un semestre”, lamentava Marc Castañé, cap d’estudis de l’escola Mediterràn­ia, que remarca que els lladres “cada vegada fan més mal” i provoquen més destrosses. En l’últim assalt es van emportar fins i tot la torre de l’ordinador de direcció.

El procés de digitalitz­ació fa que els col·legis siguin imants per als furts

Mataró concentra el nombre més alt d’assalts els últims mesos

 ?? JORDI PUJOLAR / ACN ?? Desprotegi­ts. L’escola Mediterràn­ia de Mataró és una de les més afectades pels robatoris, fins a cinc vegades aquest curs
JORDI PUJOLAR / ACN Desprotegi­ts. L’escola Mediterràn­ia de Mataró és una de les més afectades pels robatoris, fins a cinc vegades aquest curs
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain