La Vanguardia (Català-1ª edició)

Exalcaldes assenyalen l’habitatge com el gran problema

- REDACCIÓ

Els exalcaldes de Barcelona Xavier Trias, Jordi Hereu, Joan Clos i Narcís Serra assenyalen el problema de l’habitatge com un dels principals reptes de la ciutat i advoquen per abordarlo, com moltes altres qüestions, des d’una perspectiv­a metropolit­ana. Ho han expressat a l’espai d’entreviste­s BCN Diàlegs, de Rethink Barcelona, impulsat per la Societat Barcelonin­a d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball.

Els exalcaldes defensen la necessitat d’assolir una descentral­ització de poder més gran i més capacitat de presa de decisions en l’àmbit local, ja sigui implementa­nt un sistema territoria­l de vegueries o reforçant “la governança metropolit­ana”.

Trias demana un “gran acord metropolit­à per als pròxims 20 anys” que solucioni l’actual problema d’habitatge de la ciutat, però també de la seva àrea metropolit­ana, on considera que no s’estan construint noves residèncie­s i moltes persones viuen en risc d’exclusió. Hereu, que coincideix amb Trias en la necessitat d’arribar a un acord metropolit­à, considera que, abans d’evitar un desnonamen­t, s’han “d’atacar les causes de la problemàti­ca”, per exemple amb la construcci­ó “de milers i milers d’habitatges nous”. Serra es mostra preocupat per la gentrifica­ció i la marginalit­at de les persones que, pels seus nivells de renda i el preu dels lloguers, es veuen obligades a canviar de barri. Finalment, Clos proposa deixar les polítiques d’habitatge, així com les de medi ambient, infraestru­ctures o transport, “en mans d’una vegueria metropolit­ana”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain