La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de 5.300 multes covid a Catalunya durant la Setmana Santa

- REDACCIÓ

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals de Catalunya han imposat 5.338 multes durant la Setmana Santa per infraccion­s vinculades a les restriccio­ns per evitar el contagi de la covid.

Segons van comunicar a Efe fonts policials, entre dijous, dia 1, i dilluns, dia 5, mossos i policies locals van aixecar 1.532 actes de denúncia per haver-se saltat el toc de queda nocturn. A més a més, van imposar 384 sancions per haver sortit de la comunitat autònoma sense complir els requisits per fer-ho. Bars i restaurant­s van rebre 129 denúncies, sobretot per haver superat l’aforament permès.

A Barcelona el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, va condemnar les imatges de botellots en espais públics de la ciutat, com les proximitat­s del Born o el parc de les Tres Xemeneies al Paral·lel, i les aglomeraci­ons a les platges de la ciutat que es van veure durant aquesta Setmana Santa. “No són admissible­s”, va assegurar.

El número dos de l’Ajuntament va demanar un esforç a la població perquè segueixi les instruccio­ns marcades per criteris sanitaris. “Algunes imatges no són admissible­s i posen en risc la salut de la ciutadania. Són imatges que no volem tornar a veure”, va insistir en roda de premsa.

Entre divendres i dilluns la Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotja­r 8.459 persones i va interposar 2.077 denúncies, sobretot perquè no portaven la mascareta i no respectave­n les distàncies i les restriccio­ns de mobilitat. Collboni va assenyalar que l’activitat de la Guàrdia Urbana al llarg d’aquesta Setmana Santa ha estat intensa i va demanar a la població que s’esperi que s’estengui la vacunació per poder gaudir del clima i del lleure a l’aire lliure.

En relació amb un hipotètic augment de les restriccio­ns de mobilitat per part del Procicat, Collboni va reclamar a la Generalita­t

que es tingui en compte l’alta densitat de població de Barcelona: “No es poden posar portes al mar ni establir fronteres administra­tives que no tenen sentit en el cas de la ciutat”, va advertir. “Demanem al Procicat que tingui en compte la realitat urbana de Barcelona, que siguin realistes, i també demanem un esforç a la gent més jove, que pensin en els seus avis i àvies que encara no estan vacunats”, va afegir el primer tinent d’alcalde.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Control de la Guàrdia Urbana al passeig del Born
LLIBERT TEIXIDÓ Control de la Guàrdia Urbana al passeig del Born

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain