La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona destinarà 3,2 milions a projectes econòmics als barris

- REDACCIÓ

Al voltant de 150 iniciative­s que suposin crear uns 400 llocs de treball i que sumin en la reactivaci­ó econòmica dels barris. Aquesta és la meta de la cinquena convocatòr­ia del programa municipal Impulsem el que fas, gestionat a través de Barcelona Activa i que per a aquesta edició disposarà de 3,2 milions d’euros, mig milió més que el 2020.

“El teixit de la petita economia de la ciutat és la gran economia de la ciutat, i aquest govern li dona la màxima prioritat”, va manifestar ahir el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en la presentaci­ó d’una convocatòr­ia que, a més de crear 400 llocs de treball, s’espera que tingui un impacte directe en unes tres mil persones del territori.

Entre les noves modalitats d’aquesta convocatòr­ia, Jaume Collboni va destacar la d’ajuts a la dinamitzac­ió de locals buits en planta baixa (dotada amb 600.000 euros), la de creació de centres de distribuci­ó urbana de mercaderie­s d’última milla (250.000 euros) i la de suport als projectes d’indústries creatives al territori (250.000 euros). Però de les set modalitats d’ajuts previstes en el programa, la que disposa de més dotació és la destinada a fomentar l’ocupació de qualitat al territori, que surt amb un crèdit inicial d’un milió d’euros. L’objectiu és crear iniciative­s o accions innovadore­s dirigides a col·lectius especialme­nt vulnerable­s a l’atur, com també promoure l’ocupació de qualitat amb sous dignes i bones condicions laborals.

Les altres modalitats són subvencion­s per a la innovació socioeconò­mica i economia social i solidària en sectors estratègic­s i en clau territoria­l, amb una dotació de 400.000 euros, un 60% més que la quantitat destinada en l’edició anterior; per al turisme responsabl­e i sostenible al territori, amb 200.000 euros; i per a Barcelona Capital Mundial de l’Alimentaci­ó Sostenible, amb 500.000 euros

Les sol·licituds per rebre les subvencion­s es podran presentar fins al 5 de maig del 2021, i estan dirigides tant a treballado­rs autònoms com a empreses i entitats, incloent-hi comerços i serveis de proximitat, en qualsevol de les set modalitats convocades.

Les subvencion­s poden arribar a cobrir un 80% del pressupost d’un projecte amb un màxim de 50.000 euros.

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? El programa destina 600.000 euros a dinamitzar els locals buits
MANÉ ESPINOSA / ARXIU El programa destina 600.000 euros a dinamitzar els locals buits

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain