La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ibai Llanos revolucion­a el món del futbol a Twitch

L’‘streamer’ retransmet­rà el derbi basc de LaLiga

- REDACCIÓ REDACCIÓ

El popular streamer Ibai Llanos sembla decidit a trencar més barreres i revolucion­ar el món de les retransmis­sions esportives. Aquest dilluns anunciava a través de les xarxes socials que “per primera vegada a la història es podrà veure un partit de futbol de manera totalment gratuïta des de Twitch”. Concretame­nt serà des del seu canal, i el partit escollit és el derbi basc entre la Reial Societat i l’Athletic de Bilbao de LaLiga Santander, que es disputa aquest dimecres a partir de les 21 hores, per bé que la retransmis­sió a la plataforma començarà mitja hora abans.

Es tracta del matx de la jornada escollit per ser emès en obert, tal com marca la llei, i que du a terme la cadena GOL. És un partit amb molt de morbo, ja que es disputa cinc dies després que l’equip de la Reial Societat es proclamés campió de la Copa el Rei precisamen­t contra l’etern rival.

El projecte anunciat per sorpresa per Ibai Llanos pretén continuar amb la idea d’acostar el món de la televisió a Twitch, la plataforma d’Amazon dedicada a les retransmis­sions en directe, principalm­ent de videojocs. Tot i això, els comunicado­rs estrella proven sort en altres camps, i amb força èxit.

Ara arriba el torn per al futbol de LaLiga en obert, cosa que el mateix Llanos ha definit com “una fita històrica per als que ens dediquem a això”. El que no s’ha revelat és si aquesta retransmis­sió és un fet puntual o tindrà continuïta­t al llarg de les nou jornades que encara queden per acabar el campionat.

L’streamer de 26 anys ha revelat que el derbi basc es podrà veure i sentir a la plataforma, i a més es podrà interactua­r amb ell i amb el també streamer i comentaris­ta Ander Cortés a través del xat mentre es retransmet­i el partit. D’aquesta manera la lliga espanyola es converteix en la primera competició a escala europea que retransmet­rà un partit a través d’una plataforma de directes.

La tria d’Ibai Llanos no és casual. Qui probableme­nt és l’streamer més important d’Espanya ha arribat a un acord històric amb LaLiga després de convertir-se en comentaris­ta oficial dels seus partits a LaLiga Casters (on van narrar el partit entre l’Atlètic de Madrid i el València al gener) i haver estat l’organitzad­or d’un peculiar torneig FIFA durant la quarantena que va aplegar els jugadors més importants del futbol actual. A més, Llanos també ha triomfat els últims mesos amb el seu format d’entrevista, amb destacats noms del futbol com Gerard Piqué i Sergio Ramos.

Ibai Llanos confia a batre rècords amb aquest Reial Societat-Athletic de Bilbao, com ja va passar l’última nit de Cap d’Any, quan l’streamer va aconseguir un fet històric: superar des de Twitch les campanades d’una cadena generalist­a amb més de mig milió d’espectador­s.

Netflix ha perdut terreny al mercat de l’streaming dels Estats Units l’últim any, amb una caiguda d’un 31% per l’arribada de nous competidor­s com Disney+, HBO Max i Apple. Segons un estudi de la consultora Ampere Analysis publicat pel diari The Wrap, la quota de mercat de Netflix va passar d’un 29% a començamen­ts de l’any passat al 20% actual. Tot i així, la plataforma continua com a líder amb uns 74 milions de subscripto­rs als Estats Units que, afegits als abonats al servei en altres països, fan un total de més de 203 milions de clients en tot el món.

En segon lloc es manté Amazon Prime Video, que controla un 16% del mercat, malgrat que amb un descens considerab­le, ja que a començamen­ts de l’any 2020 representa­va un 21% amb més de 50 milions d’usuaris. Hulu, una plataforma que només està disponible als Estats Units, es manté com a tercera opció.

La consultora estima, tot i això, que al llarg del 2021 la plataforma Disney+ aconseguir­à imposar-se com la tercera opció malgrat el seu any i mig de vida. El servei de continguts de Walt Disney va assolir al març la fita dels 100 milions de subscripto­rs a escala global (40 milions als Estats Units) només 16 mesos després del seu llançament, una dada que va millorar notablemen­t les seves expectativ­es inicials. Per la seva banda, els nous competidor­s, com Apple TV+, HBO Max, Peacock i Paramount+, han mostrat un creixement més lent, que continuarà a mesura que expandeixi­n el catàleg, de manera que s’espera que es fragmenti encara més el mercat.

És la primera vegada que es veurà un partit de futbol de franc des d’aquesta plataforma

 ?? LV ?? Ibai Llanos té un gran nombre de seguidors a les xarxes
LV Ibai Llanos té un gran nombre de seguidors a les xarxes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain