La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més fred en algunes comarques

-

En les últimes 36 hores ha nevat en cotes baixes d’Europa, com en Amsterdam, Brussel·les, Berlín, fins i tot en el pas de Calais. L’entrada freda és contundent, però ha fet un driblatge de campionat a l’arribar al sud de França, desviant-se cap al nord d’Itàlia. A nosaltres ens arriba una mica esmorteïda i al sud de la Península ni l’han olorat. Les masses d’aire són molt juganeres, típic de la primavera, canvis sobtats, entrades fredes i càlides se succeeixen amb rapidesa. Ja no sabem si anar en màniga curta o en jersei, tot i això els aconsellem que no s’avanci al calendari i es mantingui prudent. Avui per exemple en algunes zones de Catalunya farà gairebé fred hivernal, ho expliquem.

CATALUNYA

Domini del sol i temperatur­a en lleuger a moderat descens, però la zona compresa entre les comarques del sud de Girona, les de Barcelona i nord de Tarragona tindran més nuvolosita­t, fins i tot amb algun xàfec aïllat, millorant a la tarda. En aquestes zones l’ambient serà bastant fred. La tramuntana afluixarà a la tarda. La pròxima nit serà freda. Demà intervals de núvols que aniran a més a la tarda i a últimes hores. Temperatur­a màxima en augment. Entre divendres i el cap de setmana la inestabili­tat augmenta i els xàfecs guanyaran terreny, amb un nou descens de la temperatur­a diumenge.

ESPANYA I EUROPA

Fred d’hivern en el centre del continent, xàfecs de neu d’Alemanya cap al nord. Gelades que afectaran l’agricultur­a la pròxima nit, a Berna demà podran registrar una mínima de -4 °C. Divendres se suavitza la temperatur­a però amb una nova entrada freda a partir de dissabte. A Espanya nuvolosita­t variable entre València i les Balears, algun xàfec aïllat, més sol que núvols a la resta, però avançant núvols alts pel sud. Demà i divendres augmenta la inestabili­tat, xàfecs que aniran proliferan­t al nord i interior, dissabte a l’est. Demà temperatur­a en brusc augment al Cantàbric i nou acusat descens el cap de setmana.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain