La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bayern-PSG

-

SENSE LEWANDOWSK­I NI GNABRY movien Kroos i Modric, ara mateix en gran estat de forma tots dos.

Simplement amb tenir la pilota allunyada dels dominis de Courtois les ocasions van anar arribant de mica en mica per als blancs. La defensa del Liverpool, amb les baixes sensibles de Van Dijk, Matip i Gomez, va flaquejar per totes bandes. No va tenir contundènc­ia per refusar i a sobre va arriscar passades endarrerid­es de les que et poden donar un disgust, un error imperdonab­le en una competició on es paguen tan cars.

Abans del quart d’hora ja va poder marcar Vinícius, l’home del partit, en un cop de cap que li va marxar fora per molt poc. Hauria estat una excentrici­tat que marqués de cap.

Sí que la va encertar al minut 27 en una jugada que va néixer en una excel·lent passada de Kroos al forat. Vinícius es va ficar entre els centrals amb la seva velocitat i va batre Alisson amb una perfecta definició, el seu hàndicap més important.

El Liverpool no va assimilar gens bé el gol. El Madrid va començar a tocar i tocar i la defensa anglesa va semblar que feia aigües,

El Bayern rep el PSG en la reedició de la final de la Champions del 2020, que van guanyar els bavaresos a Lisboa. El Bayern no comptarà amb Lewandowsk­i, lesionat, ni Gnabry, per covid, mentre que Pochettino, que no hi era a l’agost, té la baixa de Verratti però compta amb Neymar, absent a vuitens. cada vegada més nerviosa. Amb Sergio Ramos a la grada cridant ordres a plens pulmons per col·locar els seus va arribar el segon gol dels blancs, al cap de 37 minuts. Kroos va tornar a fer la passada i un lateral tan segur com Alexander-Arnold va cedir la pilota imprudentm­ent cap enrere, on hi havia Marco Asensio, que li va fer un barret a Alisson per marcar després a porta buida.

Per si no hagués après de l’error encara hi va haver abans del descans una passada endarrerid­a al seu porter de Kabak que li va arribar a Asensio, que no va aconseguir el 3-0 perquè va creuar en excés la rematada davant un Alisson batut. Tan malament ho va veure Klopp que dos minuts abans del descans va treure Keita per Thiago per subjectar millor el centre del camp dels reds.

La segona part va començar amb un Liverpool enrabiat que va semblar un altre equip. Els de Klopp sabien que l’evolució del partit els condemnava; o canviaven de cara o el partit d’Anfield podia sobrar.

El Madrid no va sortir amb la intensitat del primer temps, o bé va ser simplement que l’empenta del Liverpool el va portar a replegarse a la seva àrea. La pilota va rondar una vegada i una altra els voltants de Courtois i el gol va arribar en la primera ocasió de debò. Al minut 51 una rematada de Diego Jota que va ser repel·lida per Modric li va caure a Salah. L’egipci és dels que no perdonen i la va posar a la xarxa d’un fort cacau. El VAR va validar el gol perquè Lucas Vázquez habilitava Salah.

El Madrid va estar atordit durant uns deu minuts, la qual cosa li va costar equilibrar el joc. Ja no dominaria com a la primera part però sí que va fer contres que agafaven l’equip de Klopp poc protegit.

Kroos va tenir un xut llunyà per marcar però va rematar alt. Era un avís perquè el Madrid marcaria el 3-1 al 65 després d’un servei de

Vinícius va jugar el seu millor partit de la temporada i va fer dos dels gols del Reial Madrid

LA RESPOSTA VISITANT El Liverpool va defraudar a Valdebebas però el gol de Salah a la segona part el deixa encara viu

banda. Va baixar la pilota amb el pit Benzema, que la va cedir a Modric i aquest a Vinícius, que va batre Alisson de xut col·locat. El brasiler tenia el dia, el seu dia.

Encara va poder fer el quart de seguida Asensio, que va fallar en el control. Va ser l’últim que va intentar perquè Zidane el va canviar per Valverde per reforçar el mig del camp amb més control de pilota.

Va atacar i va atacar el Liverpool fins al final, però el Madrid es va defensar amb fermesa. Va fer un pas important per a les semifinals. Però Anfield és Anfield.