La Vanguardia (Català-1ª edició)

MOUCTAR DIAKHABY

-

estar acompanyat pel club gadità. “Corrent cap enrere el jugador m’increpa. Em giro, amb escarafall­s, i li dic ‘Deixa’m en pau’. En aquell moment es desentén de la jugada i s’adreça cap a mi dient que li he dit ‘negre de merda’. L’intento tranquil·litzar en dues ocasions. Li poso la mà a la cara i li dic que no he dit això”, va descriure la seva versió el sevillà. Cala va assegurar que només veu dues explicacio­ns possibles al que va passar: “O s’ho va inventar o va entendre una altra cosa”. Fins a la compareixe­nça, el seu silenci va alimentar especulaci­ons en contra seu, però Cala va explicar que va seguir ordres. “Només d’acabar el partit em reuneixo amb el president del Cadis [Manuel Vizcaíno] perquè vull sortir immediatam­ent a parlar. Em recomana que no, que ja he estat jutjat. Que tot s’utilitzarà en contra meu”, va revelar. El defensa, acusat de racista arran de l’incident, va definir la seva situació com “un linxament mediàtic”. “Sembla que som a l’Oest, sense sentir la versió et jutgen. Aquí tenen el meu telèfon perquè truquin i es disculpin”, va sentenciar, i al seu torn va negar que hi hagi racisme en el futbol espanyol.

Per reafirmar la seva defensa, el veterà jugador, de 31 anys, va esmentar la plataforma d’ajuda al poble sahrauí que lidera i la seva dilatada trajectòri­a esportiva. “He estat en deu equips, amb jugadors de tots els colors, i tots m’han escrit. No hi ha cap company en la meva carrera que em pugui acusar de racista. Si n’hi ha cap, que surti”, va afegir, a més d’amenaçar d’“emprendre accions legals” contra tots els que han jugat amb la seva “imatge i honor”, entre ells el president del València, Anil Murthy, que no va dubtar a culpar el cadista. Escoltades les declaracio­ns de l’altra part, el València va ratificar la seva posició en un nou comunicat titulat com s’ha esmentat: “Juan Cala, no et creiem”. “Ha perdut una gran oportunita­t d’acceptar aquell error i demanar disculpes. En lloc d’això, ha atacat el mateix jugador i altres membres del València CF”, va indicar en l’escrit. Exposats els dos relats, la pilota és a la teulada de Javier Tebas.

Hi ha una jugada en què un futbolista m’insulta i les paraules són ‘negre de merda’. Això és intolerabl­e. Tots heu vist la meva reacció”

He estat en deu equips. No hi ha cap company en la meva carrera que em pugui acusar de racista. Si n’hi ha cap, que surti”

Sembla que som a l’Oest, sense sentir la versió et jutgen. Aquí tenen el meu telèfon perquè truquin i es disculpin”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain