La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Emirats no proven que la xeica Latifa sigui viva

- LONDRES Reuters

Les Nacions Unides han indicat que la Unió dels Emirats Àrabs (UEA) ha fracassat a l’hora de donar proves que la xeica Latifa bint Mohammed al-Maktum, la filla desaparegu­da de l’emir de Dubai, sigui viva. L’última vegada que se la va veure amb vida va ser a la tardor del 2018. Els Emirats van indicar fa un mes que la princesa Latifa estava a cura de la família i rebia tractament mèdic.

L’oficina dels drets humans de l’ONU ha demanat nombroses vegades a Dubai “una prova de vida” de Latifa, demanda que han secundat el secretari d’Exteriors britànic, Dominique Raab, i altres governs occidental­s. Ahir una portaveu de l’ONU, Marta Hurtado, va indicar en una trobada amb els mitjans que els Emriats no han respost a les seves demandes ni tampoc han aclarit les condicions en què es troba la princesa, aparentmen­t retinguda.

“Ens agradaria tenir una prova de vida que evidenciï que és viva. La nostra primera preocupaci­ó, per descomptat, és estar-ne segurs”, va assenyalar Hurtado. Alts càrrecs de l’ONU han intentat reunirse amb l’ambaixador dels Emirats a Ginebra, a la qual cosa l’emirat hauria donat una resposta afirmativa. Hurtado també va indicar que volen conèixer l’estat de la germana gran de la Latifa, la Xamsa, que va ser segrestada el 2000 als carrers de Cambridge.

Les preocupaci­ons sobre la situació de la Latifa, de 35 anys, han anat en augment després de l’aparició d’un vídeo en què indicava que la casa on viu “s’ha convertit en una presó”. La Latifa afirmava que havia estat empresonad­a després d’un intent de fuga el 2018, durant el qual va travessar Oman per després anar fins a la costa oest de l’Índia. La princesa va ser finalment intercepta­da per comandos de l’exèrcit indi que la van tornar als Emirats.

 ?? KAI PFAFFENBAC­H / REUTERS ?? Persones enfilant-se pel conegut com a mar de roques de Lautertal, a prop de Frankfurt, el passat 9 d’abril
KAI PFAFFENBAC­H / REUTERS Persones enfilant-se pel conegut com a mar de roques de Lautertal, a prop de Frankfurt, el passat 9 d’abril

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain