La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado s’acosta als altres barons per marcar distància amb Díaz Ayuso

Al líder del PP el disgusta veure’s com a subordinat de la presidenta madrilenya

- CARMEN DEL RIEGO

Una cosa és fiar el futur al triomf d’Isabel Díaz Ayuso en les eleccions del 4 de maig, com ha fet Pablo Casado, perquè d’això depèn la possibilit­at de guanyar les pròximes eleccions generals, i una altra, diuen a Génova, donar la imatge que qui mana és la presidenta madrilenya i el líder del PP segueix els seus dictats.

La direcció popular vol posar fi a aquesta imatge en què Casado és poc menys que un subordinat de Díaz Ayuso i des de fa uns dies el president popular deixa clar que hi ha més barons; que les polítiques del partit les defineix ell, no Díaz Ayuso. Són polítiques del PP, no de Madrid, i són els presidents autonòmics els que les executen, al seu estil.

No és que Pablo Casado vulgui trencar amb la presidenta madrilenya, res més lluny de la realitat, però tampoc no contribuir­à a fer d’ella una líder nacional que li marqui el terreny, ja sigui volent o sense voler.

Per evitar aquesta imatge, que s’ha repetit en excés segons diuen al PP, Pablo Casado deixa clar, cada vegada que en té ocasió, que el PP no és Isabel Díaz Ayuso, o només Isabel Díaz Ayuso, que hi ha més barons autonòmics, i tan vàlids i solvents com la mateixa presidenta madrilenya.

Si algú subratlla que al PP les coses li van bé, pel que fa a expectativ­a de vot, gràcies a Díaz Ayuso, el president del PP immediatam­ent deixa clar que no només és per com de bé va a Madrid. “No només a Madrid”, apunta. “Estem molt bé a Madrid i a escala nacional”, subratlla. Quan pot, recorda que a Andalusia, el PP també està molt bé en les enquestes. Si es parla dels impostos tan baien xos que hi ha a Madrid, de seguida puntualitz­a que a Castella i Lleó també s’han rebaixat els impostos, i a Andalusia, i a Múrcia.

Aquest intent de marcar distàncies amb la figura de Díaz Ayuso coincideix amb la decisió de Pablo Casado de buscar l’acostament als barons amb els que més diferèncie­s internes ha tingut. De fet, ahir mateix, el president del PP va escenifica­r la firma de la pau amb el president andalús, Juanma Moreno, després dels desacords amb la celebració dels congressos provincial­s del partit, en què els afins al líder andalús han vist un intent de Génova de controlar el partit a través dels líders provincial­s.

Però al final, tret del cas del congrés provincial del PP de Sevilla, on va guanyar la candidatur­a avalada per Génova davant el candidat de Juanma Moreno, enmig d’acusacions d’irregulari­tats, i la plantada que el president andalús va fer a Teodoro García Egea, fa tot just dues setmanes, tot sembla tornar al seu lloc.

Pablo Casado es va traslladar ahir a Granada per estar en un acte del partit al costat de Juanma

El president popular firma la pau amb Moreno i pacta els congressos provincial­s, després del xoc a Sevilla

Moreno, sobre qui es va desfer en elogis. Va afalagar la seva gestió de la pandèmia.

També va remarcar com Moreno, al capdavant de la Junta, que ha obert “portes i finestres”, ha assolit un rècord de pressupost en sanitat, ha millorat les ràtios educació, ha abaixat impostos i ha posat en marxa infraestru­ctures oblidades. Casado també va aprofitar per destacar la unitat interna: “La unitat és part del nostre ADN”, va subratllar Casado.

Des de Génova es posa en relleu, en aquest sentit, la imatge d’unitat que suposa l’acord entre la direcció nacional i el PP andalús, que permet reforçar el partit “per la base”, en llocs “clau per a una victòria del PP a escala nacional”.

Les fonts de la direcció nacional consultade­s remarquen la necessitat de renovació de les estructure­s provincial­s, moltes de les quals estaven dirigides per gestores i d’altres requerien canvis després de deu o quinze anys al càrrec. Amb aquestes renovacion­s, segons les mateixes fonts, es pretén traslladar a les bases la il·lusió per la novetat que l’elecció de Pablo Casado va provocar, i que hi pot haver amb la designació dels nous presidents.

Però a més, des de Génova es recorda que des que va començar el procés de renovació dels congressos provincial­s, la direcció nacional ha aconseguit llistes de consens a totes les províncies menys a Sevilla, on, recorden, tampoc fa quatre anys, en l’època de Rajoy, va ser possible que hi hagués una llista de consens.

 ?? ÁLEX CÁMARA (EUROPA PRESS) / EP ?? Pablo Casado i Juanma Moreno amb samarretes del Granada CF, regal del president provincial del PP granadí, Francisco Rodríguez
ÁLEX CÁMARA (EUROPA PRESS) / EP Pablo Casado i Juanma Moreno amb samarretes del Granada CF, regal del president provincial del PP granadí, Francisco Rodríguez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain