La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sant Cugat tindrà 72 nous pisos protegits

- PALOMA ARENÓS Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès disposarà de 72 nous pisos de lloguer protegit (d’un total de 118 habitatges), així com locals comercials i de serveis municipals, en un nou complex, batejat com a Ragull Centre, en un solar al número 14 de la rambla del Torrent d’en Xandri, en un dels accessos propers al final de Cerdanyola del Vallès.

Amb aquesta obra, els tràmits urbanístic­s de la qual es preveu que estiguin aprovats durant el 2023, un 61% de la construcci­ó en un solar de 10.155 metres quadrats serà de protecció oficial.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, i el tinent d’alcaldia de Desenvolup­ament Urbà, Francesc Duch, van detallar ahir que el projecte pretén potenciar un teixit urbà mixt amb menys densitat. A més, es pretén donar resposta “a uns dels reptes més importants de Sant Cugat: facilitar l’accés a l’habitatge”. El projecte neix a partir d’un acord entre l’empresa Ferrer i el Consistori, que després d’estudiar la possibilit­at de modificar el planejamen­t d’aquest solar –propietat de l’empresa i qualificat com a sòl industrial– va veure l’oportunita­t d’un millor repartimen­t de sostre publicopri­vat.

Ingla va destacar que el Ragull Centre és “una gran oportunita­t per generar més habitatge públic i contribuir a frenar l’emergència habitacion­al que patim. També impulsarà un urbanisme menys difús i més sostenible”. De fet, es destinaran 1.780 metres quadrats a una plaça, parcs i jardins públics. Hi haurà un aparcament subterrani amb 308 places, de les quals 158 donaran servei a la zona comercial de 3.500 m2 –amb un supermerca­t i petits comerços– que es construirà a la planta baixa dels blocs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain