La Vanguardia (Català-1ª edició)

“En aquests temps, ampliant els horaris, la gent aniria més als parcs”

-

fent exercici; avui boxejaven, amb el seu entrenador! Al parc estarien molt més bé”. “I també podríem fer tai-txi i estirament­s”, intervé la veïna Maika Calvó. “I no només al Turó Park –reprèn Criado–; l’ampliació d’horaris aniria molt bé als jardins de Can Castelló i als de Piscines i Esports”.

“És una qüestió que ja s’ha plantejat als plens del districte –diu Luis Sanglas, de l’associació de veïns de Pedralbes–, i amb la pandèmia cobra rellevànci­a. Ara la gent camina més pel seu barri. Si s’avancés l’obertura dels parcs, segur que hi anirien. Aquí s’agrairia al parc de Cervantes, el del Castell de l’Oreneta...”.

“El problema és que les entitats tenim molts problemes per trobar un interlocut­or clar de Parcs i Jardins –lamenta Luis Tusell, de l’associació de veïns de les Tres Torres–. Tenim molt poques possibilit­ats de participac­ió ciutadana en aquest àmbit”.

I els del Putxet argumenten que avançant l’obertura del seu parc un parell d’hores molts podrien començar el dia entre camins arbrats, en lloc d’entre fums i asfalt, abans d’anar a treballar, una estona, fent exercici a l’aire lliure o passejant el gos... Segons l’entitat Gossos del Putxet, en un radi de mig quilòmetre entorn d’aquest parc hi viuen al voltant de 600 gossos que, com més d’hora els treuen, més ho agraeixen.

A més a més, el Turó del Putxet està envoltat d’uns quants equipament­s, “i si el travesses en lloc de passar pel voltant moltes vegades guanyes temps, un temps que, a més a més, es torna més agradable. Aquest parc és la connexió natural de la part baixa del barri i dels seus equipament­s municipals. Molts parcs vertebren els seus barris”.

Fonts municipals expliquen que unes quantes brigades de treballado­rs es divideixen els aproximada­ment 150 parcs amb clau de la ciutat i els van a obrir, cada matí, l’un rere l’altre. “Obrir-los tots alhora no és viable –continuen les fonts del Consistori–. O sigui que comencen cap a les nou del matí perquè a les deu estiguin tots oberts, i l’ordre va variant de tant en tant perquè no siguin sempre els mateixos parcs els que obren més tard. A part, els caps de setmana molts obren d’hora. Els acords amb els veïns sobre els horaris són molt freqüents. De seguida que rebem les peticions dels veïns del Putxet les estudiarem”.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Als usuaris del Turó Park els agradaria avançar l’obertura de l’espai
MANÉ ESPINOSA Als usuaris del Turó Park els agradaria avançar l’obertura de l’espai

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain