La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ofici i bon producte

Bocado, una raresa en temps de menús d’autor

- RECOMANEM

El nostre cuiner d’avui és de Béjar (Salamanca), de família de xarcuters. Estima les cecines, els pernils i les carns gallegues madurades al punt. Tria petits productors de la Ribera del Duero i algun majorista de les Rías Baixas. Veieu per on anem? A 5 a Taula seguim amb devoció els menús d’autor, però també sabem apreciar una bona cuina tradiciona­l, la que selecciona els millors productes d’un país que és, segons la nova campanya de promoció, “el més ric del món”.

La família Maillo fa més de trenta anys que es dedica a l’ofici de la restauraci­ó. Des del 1984, a prop del Camp Nou, regentaven un petit local amb presència assídua de jugadors i aficionats del Barça. El 2006 canvien de local a la recerca d’un espai més ampli de cuina i menjador, amb taules per a grups i una bona terrassa. S’instal·len a poca distància de la seu de TV3, a deu minuts d’autopista des de la Diagonal.

El nostre xef contacta de matinada amb els majoristes, compra marisc a bon preu i s’ocupa de posar al cistell els millors productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. S’enorgullei­x de “tocar tots els pals”: “closca” de vivers propis, carns espectacul­ars a la graella,

Els suggerimen­ts del dia, segons els mercats, els productes de temporada i la cistella del xef. Les mitjanes i els filets de vaca certificad­a gallega. Ja ho sabeu, la seva maduresa obliga a servir-los poc fets.

Turbot i clatell de lluç. Predomina l’estil Santurce.

Accepteu el repte de les cassoles d’arròs. Gens semblant als valencians, però és un arròs melós de gust intens.

Les espectacul­ars postres com la torrada “de Salamanca” amb truc. Baixeu al confortabl­e soterrani per veure, amb una certa perplexita­t, el mural de Jordi Andreu Fresquet. peixos de barca i arrossos a la cassola.

El Bocado és un lloc honest, transversa­l, per a tots els públics, que enganxa per l’eficàcia a la taula, per la sòlida cuina de gaudi i, encara més, per la capacitat de presentar un ventall de productes difícil d’igualar.

Per aquesta raó val la pena provar-ho. Alguns exemples d’interès: croquetes de gamba vermella; petxines variades gratinades; pa de coca acabat de fer amb embotits d’excepció; carxofes, pèsols o simples enciams d’horts pròxims. Suggerimen­ts del dia i carta extensa i variada: ous ferrats amb pop, tonyina en tataki amb tomaquets simplement saltejats, musclos bouchot (n’és la temporada) a la llauna amb romesco o el milfulls de secret ibèric i, per descomptat, els arrossos a la cassola amb bon punt i encara més bon sabor.

Un restaurant al gust i per al gust del client, a la mesura de cada paladar i de cada butxaca.

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? L’equip del restaurant ensenya alguns dels productes estrella de la casa
ANA JIMÉNEZ L’equip del restaurant ensenya alguns dels productes estrella de la casa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain