La Vanguardia (Català-1ª edició)

La música torna a Cap Roig amb 23 concerts d’estrelles locals i nacionals

Love of Lesbian, Raphael, Passenger, José Luis Perales o Aitana, al cartell

- ESTEBAN LINÉS

Doncs el més fàcil és que, tard o d’hora, aquest fet acabi apareixent en un llibre seu. Justament és l’espurna que encén la novel·la Els fanstasmes i Madame Lévy, amb què l’autor barceloní Jordi Torrent va guanyar el premi Ciutat d’Alzira i que ara publica Bromera. L’especulaci­ó que va patir la Barcelona postolímpi­ca és el marc en què, amb molt d’humor, Torrent situa l’acció. / Magí Camps

Després d’ajornar l’última edició per la covid, el Festival de Cap Roig tindrà lloc entre el 23 de juliol i el 21 d’agost amb una programaci­ó de 23 concerts. Pablo López obrirà aquesta 21a edició de la cita de Calella de Palafrugel­l, mentre que el colofó anirà a càrrec de la bailaora Sara Baras.

Entre aquests dos noms en desfilaran d’altres d’estilístic­a variada: Raphael, Ara Malikian, Passenger, Sílvia Pérez Cruz, Antonio Orozco, Estopa, Hombres G, David Bisbal, Morat, Love of Lesbian, Aitana, Manel, Els Amics de les Arts o Blaumut.

La programaci­ó infantil Cap Roig Mini presentarà per a tots els públics els espectacle­s del Mag Lari i El Pot Petit, i el concert solidari se celebrarà el 21 d’agost i anirà a càrrec de Sara Baras. Els beneficis es destinaran a projectes de Càritas.

El cartell i altres caracterís­tiques d’aquesta edició van ser presentade­s ahir en línia a la seu de CaixaBank, a Barcelona, per Juli Guiu, director del festival i president del grup Clipper’s, i Maria Luïsa Martínez Gistau, directora de comunicaci­ó i relacions institucio­nals de CaixaBank. Guiu va manifestar: “Tenim moltes ganes de començar aquesta nova edició, després de la pausa inesperada de l’any passat. Tornem amb més força que mai en un any molt difícil i complicat, i una vegada més reunim grans estrelles en un cartell amb 23 nits extraordin­àries”. Segons la seva opinió, es tracta d’un “cartell molt complet” i, malgrat la conjuntura, amb quatre artistes internacio­nals i només tres noms menys que a l’última edició. També va remarcar que en aquesta edició el festival comença dues setmanes més tard de l’habitual per raons de mobilitat marcades per la pandèmia.

Per la seva part, Martínez Gistau va destacar que “Cap Roig és un esdevenime­nt que permet impulsar l’activitat cultural, dinamitzar l’economia i generar un impacte positiu”. També va emfatitzar que “el festival tindrà totes les mesures de seguretat sanitàries necessàrie­s”. En aquest sentit, l’aforament del festival (que s’amplia de 2.118 a 2.500 butaques) es reduirà fins a un terç menys de l’habitual. Això vol dir que l’aforament màxim en aquesta edició serà de 1.600 butaques. Aquest any, a més a més, s’afegirà un nou espai per a la restauraci­ó. Així, hi haurà una nova zona de market, on fins ara hi havia les taquilles i l’aparcament, amb una extensió més gran.

El cartell presenta atractius per a paladars musicals variats. Obrint la funció hi haurà Pablo López, que tornarà per presentar el quart àlbum, Unikornio. El seguirà Raphael, que en la seva tornada després de dotze anys d’absència celebrarà seixanta anys de carrera. I dues estrelles debutaran a Cap Roig: Juan Diego Flórez, en format de piano i guitarra, i

José Luis Perales, en la gira d’adeu dels escenaris, Baladas para una despedida.

Estrenes discogràfi­ques també seran les raons de les actuacions d’Ara Malikian –Royal garage–, Antonio Orozco –Aviónica–, el britànic Passenger –Songs for the drunk and broken hearted – o la banda catalana Love of Lesbian –V.E.H.N. (Viaje épico hacia la nada)–, en plena gira de presentaci­ó d’un àlbum que apareixerà d’aquí una setmana i d’una actualitat enorme per la participac­ió en l’assaig concert del Palau Sant Jordi de finals de març.

Altres referèncie­s catalanes presents seran Manel, que hi desgranara­n el seu primer EP, L’amant malalta; Estopa, que tor

Malgrat la conjuntura del coronaviru­s, el cartell només té tres artistes menys que l’edició anterior

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain