La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Museu Marítim inicia una nova etapa com a seu de grans exposicion­s

El món impossible de l’holandès MC Escher visita Barcelona el 29 d’abril

- TERESA SESÉ

El món impossible de MC Escher (1898-1972), l’artista holandès de la il·lusió, famós per les seves imatges al·lucinants que trontollen o es retorcen en l’espai, desembarca­rà a partir del 29 d’abril a la Sala Gran del Museu Marítim. La mostra serà la primera d’una sèrie de tres –la seguiran els propers anys Marc Chagall i Claude Monet–, amb què el recinte de les Drassanes Reials s’incorpora al circuit de les grans exposicion­s internacio­nals, gràcies a un acord amb Arthemisia-Evoluciona­rte, empresa amb seu a Milà especialit­zada en exhibicion­s multitudin­àries.

La iniciativa, que ja va avançar La Vanguardia al febrer i es va donar a conèixer ahir, persegueix el triple objectiu de “reactivar l’activitat cultural”, acostar als ciutadans els grans noms de l’art que itineren pel món i revitalitz­ar la part baixa de la Rambla, segons va detallar el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament i vicepresid­ent de la Diputació de Barcelona.“No és un projecte pensat per al turisme, sinó per als ciutadans de Barcelona i el conjunt de Catalunya”, va dir Collboni, que va assenyalar Xavier Marcé, regidor de Turisme

i Indústries Creatives, com un dels principals impulsors del projecte. “Volem contribuir al procés de reactivaci­ó no només del que ja teníem abans de la pandèmia, sinó incorporan­t noves ofertes que complement­in les que ja existien”, va afegir Collboni, que considera que la presència d’aquestes grans col·leccions amb capacitat d’atreure un públic nombrós “revitalitz­arà la vida dels museus, per l’efecte contagi”.

“No venim a robar, sinó a sumar, a aportar”, va assenyalar per la seva part el director d’Arthemisia-Evoluciona­rte a Espanya, Jesús Rodríguez, conscient dels recels que aquest tipus de propostes poden suscitar en un ecosistema museístic amb uns pressupost­os reduïts al mínim i unes xifres de visitants que viuen hores baixes. L’empresa suma 19 anys d’experiènci­a i ha organitzat 700 exposicion­s que han estat vistes per 60 milions de persones. Treballa a partir de les col·leccions de grans museus, com el Picasso de París o el Whitney de Nova York, i aporta un percentatg­e de taquilla a les seus on exposa, que en el cas del Marítim serà d’1 euro per entrada fins que recuperi la inversió que ha suposat el reacondici­onament d’una sala de 1.500 m2, i de 2 euros a partir d’aquest moment. L’entrada general costarà 13 euros, la reduïda

Chagall i Monet contribuir­an a reactivar des de l’art la part baixa de la Rambla

10 euros i la de grups 9 euros. L’entrada per als menors de 9 anys serà gratuïta.

Per la seva banda, el president delegat del Consorci de les Drassanes Reials, Joan Carles García Cañizares, va anunciar que les properes setmanes es nomenarà un nou director per al Museu Marítim, càrrec que està vacant des del 2018 i que des d’aleshores ha exercit en funcions la subdirecto­ra, Elvira Mata.

 ?? ARTHEMISIA ?? Relativite­it, un dels cèlebres gravats d’Escher
ARTHEMISIA Relativite­it, un dels cèlebres gravats d’Escher

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain