La Vanguardia (Català-1ª edició)

El fiscal vol actuacions sobre Repsol i La Caixa per Sacyr

- REDACCIÓ

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón té oberta una investigac­ió sobre l’espionatge que va patir l’expresiden­t de Sacyr, Luis del Rivero, per part de l’excomissar­i José Manuel Villarejo en una operació per arrabassar-li el control de l’empresa. En el marc d’aquesta investigac­ió, la Fiscalia Anticorrup­ció ha sol·licitat la citació com investigat­s dels presidents de Repsol, Antonio Brufau, i de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, tal com confirmen fonts fiscals.

Ara, el jutge haurà d’estudiar la petició i decidir si cita els dos executius per contractar els serveis de Villarejo sabent que era comissari de policia, tal com sosté el ministeri públic.

El que es coneix d’aquesta peça és que es van fer seguiments del trànsit de trucades de Del Rivero i es va recopilar informació empresaria­l i familiar. La instrucció prova de dilucidar si va ser ordre dels presidents de les dues companyies encarregar a Villarejo aquests seguiments, cosa que aquests descarten i atribueixe­n als responsabl­es de seguretat de les seves empreses.

Villarejo, tot i això, diu que va ser una operació del Centre Nacional d’Intel·ligència. Els seguiments a Rivero es van produir l’any 2014, en el context d’un intent de presa de control de Repsol, de la qual La Caixa era accionista, per part de Sacyr i la petroliera mexicana Pemex.

 ?? ZIPI / EFE ?? La vicepresid­enta Teresa Ribera, en l’acte d’ahir en el ministeri
ZIPI / EFE La vicepresid­enta Teresa Ribera, en l’acte d’ahir en el ministeri

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain