La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Els animals ens ensenyen a estimar”

-

Fins que un no ha estimat un animal, una part de l’ànima continua sense despertar”. Estic totalment d’acord amb Anatole France. Conec moltes persones que deien que no els no agradaven els animals fins que un entra en la seva vida i en descobreix­en tots els beneficis.

Parlem-ne.

Per esmentar-ne algun, està demostrat que la seva companyia disminueix l’ansietat o l’estrès, redueix la sensació de solitud, millora la percepció de la salut física i permeten un increment en l’activitat de les persones.

Hi ha més gossos i gats a les llars que fills menors de deu anys.

Això diu l’Institut Nacional d’Estadístic­a de Madrid. La inserció de la dona a la feina endarrerei­x la maternitat, i la conciliaci­ó familiar continua sent un tema pendent.

Teni mm enys fills i més tard.

I els animals ens omplen d’afecte, així que aquesta és la tendència: més mascotes i menys fills.

Quina és la seva experiènci­a?

Les mascotes ens ofereixen una connexió amb els nostres orígens, és com un despertar de l’ànima, una comunicaci­ó sense paraules. Hi ha un enriquimen­t del sector de l’atenció a l’animal i a la seva alimentaci­ó. De fet és un dels sectors més productius.

Els animals ens atorguen beneficis a nivell físic, mental i emocional.

El sol fet de veure un documental d’animals genera benestar, per això a les xarxes socials hi ha tant vídeo d’animals. Veure un vídeo de gatets jugant et pot produir un benestar molt semblant al que tens acariciant-los.

Segons estudis geriàtrics el ronc dels gats calma l’ansietat de persones am bde mència. Cert, i als geriàtrics que tenen algun animal perquè els ancians els cuidin els ajuda a ser més dòcils amb els mateixos cuidadors, entenen que ells també han de ser rentats i pentinats, i es creen cercles de persones al voltant de l’animal que interaccio­nen entre ells.

El seu amor és poderós.

Els animals de companyia són la màxima expressió de l’amor incondicio­nal. De vegades, amb la simple presència, amb el cant, amb el moviment de cua o el ronc, són capaços de treure’ns de la tristesa o la solitud. En contrapart­ida, quan moren, deixen un enorme buit. El dol animal existeix.

 ?? JUAN MORGAZ RODRÍGUEZ ??
JUAN MORGAZ RODRÍGUEZ

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain