La Vanguardia (Català-1ª edició)

El sol i l’autoconsum

-

Les grans empreses de distribuci­ó i les energètiqu­es proven de vendre plaques solars a particular­s davant el canvi normatiu del Govern central, que promou l’autoconsum. Fins i tot es permet que l’excedent, si n’hi ha, es bolqui al sistema i la companyia compensi a la factura de la llum.

Fa uns anys, amb el Govern de Rodriguez Zapatero, hi va haver un boom d’horts solars, en el qual molts inversors van invertir els seus estalvis. Aquelles inversions es van convertir en un fiasco per la retallada en la retribució. Per això els ciutadans ara van amb compte, encara que l’aposta de l’actual Govern de l’Estat és l’autoconsum. Aquesta és la raó per la qual va eliminar l’impost al sol del ministre del PP José Manuel Soria, una taxa que obligava els usuaris de l’autoconsum a pagar per estar connectat a la xarxa elèctrica.

L’actual ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha fet més de 50 canvis normatius per modificar el sistema elèctric. Un país amb més de 3.000 hores de sol a l’any com és Espanya no pot estar a la cua en la implantaci­ó de panells solars per a ús domèstic, que permeten abaratir la factura de la llum.

L’exdirigent de Ciutadans a València tenia tanta pressa per abandonar un vaixell al qual no veia futur que es va afanyar a pujar al del PP de Madrid sense preocupar-se de passar abans per taquilla; és a dir, empadronar-se a temps al cens electoral.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain