La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hamza reapareix amb Abdal·lah II

-

Primera imatge de reconcilia­ció entre el rei de Jordània i el príncep Hamza, junts ahir davant el mausoleu del pare de tots dos i del seu avi i besavi, en els actes pel centenari de l’emirat transjordà, després regne. Hamza, perdonat per Abdal·lah II malgrat la seva suposada conspiraci­ó, apareix relegat a la segona fila, darrere del rei i l’hereu, Hussein.

El seu dia nuclear, dissabte, l’Iran havia estrenat a la central sabotejada 164 centrifuga­dores

elians, incloent-hi la ràdio pública, els que atribuïen al seu servei d’intel·ligència, el Mossad, la paternitat del presumpte ciberatac.

Tot i que Teheran va declarar que no s’havien registrat filtracion­s, ni baixes, l’atemptat suposa una escalada perillosa entre les dues potències regionals. S’esdevé, no per casualitat, en paral·lel a alguns progressos en les converses a Viena, amb les quals Washington tempteja una tornada condiciona­l a l’acord de supervisió internacio­nal del programa nuclear civil iranià.

El dia exacte de l’inici de les esmentades negociacio­ns –en què França i Alemanya actuen com a mediadors entre l’Iran i els EUA, que no comparteix­en sala– una bomba adossada israeliana hauria causat desperfect­es en un vaixell dels Guardians de la Revolució al mar Roig.

El nou cop d’efecte israelià es produeix el mateix dia que el flamant Secretari de Defensa dels EUA, Lloyd Austin, fa la seva pri

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain