La Vanguardia (Català-1ª edició)

Casado afegeix la seguretat ciutadana al seu discurs per atreure l’elector de Vox

El líder del PP diu que hi ha una delinqüènc­ia lligada a la crisi tot i que la insegureta­t només inquieta un 1,5%, segons el CIS

- CARMEN DEL RIEGO

La seguretat ciutadana va ser una de les banderes de la dreta que representa­va el PP durant molts anys, fins que l’economia i la gestió es van obrir pas, amb la renovació imposada per José María Aznar. I aquest canvi li va anar bé, ja que va acabar guanyant les eleccions. Ara, i després de molts anys en què la seguretat ciutadana no ha ocupat un lloc preferent en els programes del PP, Pablo Casado ha recuperat els problemes de seguretat i els ha incorporat al seu discurs amb un objectiu clar, atreure al PP els votants de Vox, i fins i tot els de Ciutadans, un partit que, bastants cops, ha fet servir, sobretot a Catalunya, els problemes d’insegureta­t.

No és que la insegureta­t ciutadana s’hagi disparat. De fet, segons l’últim baròmetre del CIS, el de març, és un problema que només un 1,5% dels ciutadans situa entre les principals preocupaci­ons, quatre dècimes menys que fa un any. Però el PP sap que hi ha un segment de votants de Vox què sí que es mouen per aquesta sensació d’insegureta­t, per molt que les dades no l’avalin. Tant és així que el mateix Santiago Abascal va fer servir el tema de la insegureta­t les eleccions del 2019, en què va arribar a proposar que es permeti als espanyols tenir armes de foc per defensar-se.

Per contra, el Partit Popular no va dedicar ni un epígraf del seu programa electoral a la insegureta­t ciutadana, i ha estat pràcticame­nt absent del discurs de Pablo Casado, fins ara i tret de casos molt concrets. Però d’ençà que es van convocar eleccions a la Comunitat de Madrid, Casado ha incorporat la seguretat ciutadana als seus discursos, encara que només sigui per esmentar-la: “Hi ha seguretat als carrers, però s’hi comença a veure més delictes, més delinqüènc­ia per la crisi econòmica”, va dir el president del PP en una de les últimes reunions de la direcció popular.

Les seves al·lusions no es van

MÀ ESTESA El dirigent proposa pactes d’Estat en seguretat ciutadana i immigració il·legal

PROPOSTES El partit s’erigeix en capdavante­r de la lluita contra l’”okupació” il·legal d’habitatges

UN NOU FLANC L’acostament de presos d’ETA permet al Partit Popular recuperar un cop més aquest tema

 ??  ?? Casado vol prendre a Vox els votants que se’n van anar del PP
Casado vol prendre a Vox els votants que se’n van anar del PP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain