La Vanguardia (Català-1ª edició)

El lladre més actiu de Barcelona ingressa a la presó

Els Mossos investigue­n tres apunyalame­nts mortals a Terrassa, Rubí i Gelida comesos des de divendres

- REDACCIÓ

Ja és a la presó el que els Mossos consideren el lladre amb una de les activitats més intenses dels que actuen a Barcelona, un jove de 22 anys que, des del 2017, acumula 113 detencions i que es movia principalm­ent pel centre de la ciutat. Accedia a comerços després de trencar els aparadors amb tapes de claveguera.

Segons van explicar ahir fonts policials, la detenció es va produir el 5 d’abril quan els Mossos el van agafar in fraganti emportant-se roba per valor d’uns 3.000 euros d’una coneguda botiga del passeig de Gràcia.

Cinc dies abans havia estat arrestat tres vegades més. El detingut s’havia especialit­zat en robatoris nocturns amb força en establimen­ts comercials, en atracament­s violents i furts.

Actuava sol, en parella o amb dues persones més, i fins i tot a vegades se l’ha arrestat mentre delinquia amb les seves parelles sentimenta­ls.

A més de botigues de roba, també robava en establimen­ts de telefonia mòbil o sabateries, i en domicilis particular­s, d’on s’emportava sobretot diners en

ordinadors i joies.

La seva carrera delictiva va començar abans de fer els 18 anys, tot i que la seva activitat va augmentar a partir del 2017, quan va arribar a la majoria d’edat, que és quan acumula 113 detencions.

De fet, des de principis del 2020 se l’ha detingut o denunciat 75 vegades, 25 durant el primer trimestre d’aquest any. Fins i tot durant els mesos de confinamen­t més estricte va ser enxampat in fraganti sis vegades en un període de 16 dies.

Segons la policia, des que el van detenir, s’ha notat un descens de l’activitat delictiva a la ciutat.

D’altra banda, els Mossos proven d’aclarir els tres apunyalame­nts mortals que hi ha hagut els tres últims dies a Catalunya. El primer va tenir lloc a Terrassa divendres al matí en el transcurs d’una baralla. Un home de 46 anys en va ferir mortalment un altre de 51, a les 10 del matí en ple carrer.

Dissabte a la tarda, un jove va morir a Gelida després de quedar mal ferit amb una arma blanca també a la via pública. Va passar davant un bloc d’habitatges socials de la urbanitzac­ió Sant Salvador de la Calçada de Gelida, informa Ramon Francàs. Els fets van passar cap a les 18.30 hores a la part baixa del municipi, en una zona boscosa pròxima al riu Anoia i a la via del tren. La trucada d’un ciutadà va alertar tant la policia local com l’autonòmica, però ja no van poder fer res per salvar-li la vida. Segons fonts veïnals, un parell d’encaputxat­s es van presentar al pis de la víctima, que vivia amb la seva parella, i se’l van emportar per posar fi a la seva vida

Finalment, els Mossos van informar ahir de la detenció durant la matinada d’un home per la seva presumpta implicació en l’homicidi d’un altre. La víctima és un lladre que estava intentant robar a la casa de l’arrestat, a Rubí.

Al presumpte autor de l’homicidi, de 47 anys, se li imputa un delicte contra la salut pública, perquè els agents van descobrir una plantació de marihuana al seu domicili.

La Divisió d’Investigac­ió Criminal (DIC) dels Mossos s’ha encarregat de les investigac­ions dels tres casos per aclarir els fets.

El delinqüent, de 22 anys, acumula 113 detencions i assaltava comerços del centre de la ciutat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain