La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sensualita­t i optimisme a la passarel·la

La Mercedes-Benz Fashion Week Madrid va tancar ahir la 73a edició

- ALEX JOVER

Juli I, Damià, Visia, Zenon, Sabas, Àngel, Arquimbau, Alferi, Víctor, Florentí, David, Josep Moscati

Després d’un any complicat per a la indústria, paralitzad­a per l’actual crisi sanitària, la creativita­t va tornar a trepitjar la passarel·la en la 73 edició de la setmana de la moda de Madrid, que va arrencar amb Andrés Sardá dijous i va tancar les portes ahir amb el seu clàssic lliurament de premis. De fet, es tracta de les segones jornades que la capital fa durant la pandèmia. Una passarel·la que ha estat la màxima expressió de l’erotisme i la sensualita­t, gràcies a la llenceria de Sardá, els mini vestits brillants de Custo i els atrevits cossos de Maya Hansen.

Un total de 34 desfilades que han tornat l’esperança al sector per poder-se celebrar en el format tradiciona­l físic i en presència d’un públic reduït que va comptar amb convidats vip com ara la model Laura Sánchez, l’actriu Ana Fernández i l’empresària Carmen Lomana. També sobre la passarel·la van desfilar rostres coneguts. La d’Eduardo Navarrete –finalista de la primera edició de Maestros de la costura –va ser una desfilada atapeïda d’aparicions estel·lars com la de la intèrpret i model Blanca Romero, així com la de la humorista Yolanda Ramos, que va assumir el paper de mestra de cerimònies. Els dissenys del modista valencià, inspirats als casinos de Las Vegas, semblaven que celebraven la tornada als carrers en una nova normalitat on les mascaretes s’adapten als armaris. En aquest sentit, Maya Hansen també va presentar nous dissenys, més moderns i futuristes, del complement imprescind­ible del moment, la mascareta.

En passarel·la, va destacar la figura d’Olivia Martín, que malgrat el seu any i mig d’experiènci­a s’ha convertit en el rostre emergent que tot dissenyado­r vol en el seu portafolis. La jove de 24 anys va ser guardonada dissabte com la millor model de la passarel·la segons els organitzad­ors de la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid.

Els grans noms de la costura espanyola van coincidir a tornar a pujar a la passarel·la el vestir bé. Conscients del tedi del client per la roba esportiva imposada durant el confinamen­t com l’uniforme del 2021, modistes com Custo van reprendre per a la nova temporada els teixits vinílics, els tons vistosos i les peces asimètriqu­es. Amb el mateix propòsit, el segell inconfusib­le d’Agatha Ruiz de la Prada va jugar amb tota la paleta de colors en alegres estampats i divertides combinacio­ns. Hannibal Laguna va fer somiar el públic amb els seus vestits de nit i mascaretes de luxe a joc, i Lola Casademunt va apostar per l’animal print per animar la tornada de l’streetwear.

El volum i els dissenys 3D es postulen com a tendència estrella dels armaris de gala, sentne en aquesta passarel·la Isabel Sanchís la gran precursora.

En aquesta nova etapa que la moda visualitza per a l’era postcovid, l’erotisme es converteix en requisit. Ho va deixar clar la sensual col·lecció de llenceria que va presentar Andrés Sardá: puntes, serrells i capes transparen­ts pròpies d’un cabaret van seduir en la primera jornada de la Setmana de la moda de Madrid.

Tot i això i malgrat les tendències observades, la passarel·la madrilenya evidencia que només hi ha una regla per a la pròxima temporada tardor/hivern. Tornar a gaudir de la moda, experiment­ar amb els teixits, els colors, patrons i complement­s és la principal directriu que deixa la línia de dissenys que han desfilat en la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid. La moda més esbojarrad­a i lliure es prepara per dominar la tornada als carrers.

La jove model Olivia Martín va ser guardonada amb el premi a millor model de l’any

Un armari postconfin­ament

 ??  ?? Margarida de Dinamarca farà 81 anys la setmana que ve
Margarida de Dinamarca farà 81 anys la setmana que ve
 ?? SERGIO PEREZ / REUTERS MANU FERNANDEZ / AP ?? La llenceria d’Andrés Sardá, els colors d’Agatha Ruiz de la Prada –a la imatge la guardonada Olivia
Martín– i l’asimetria de Custo, així com les mascaretes de Maya Hansen marquen la passarel·la madrilenya
SERGIO PEREZ / REUTERS MANU FERNANDEZ / AP La llenceria d’Andrés Sardá, els colors d’Agatha Ruiz de la Prada –a la imatge la guardonada Olivia Martín– i l’asimetria de Custo, així com les mascaretes de Maya Hansen marquen la passarel·la madrilenya
 ?? MARISCAL / EFE ??
MARISCAL / EFE
 ?? RAÚL TERREL / EP ??
RAÚL TERREL / EP
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain