La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més clarianes però amb alguns ruixats

-

Aquest any l’anticicló sembla decidit a instal·lar-se a les Illes Britànique­s. Durant les pròximes hores s’anirà posicionan­t sobre l’arxipèlag, i no content amb això, marxarà de visita pel nord d’Europa almenys fins a finals de setmana. Aquest tour per les latituds septentrio­nals del vell continent implica un temps insegur i inestable per a la península Ibèrica, ja que deixa via lliure a les borrasques i facilita l’arribada de vents més humits i temperats. Així doncs, els pròxims dies parlarem d’un ambient fresc, nuvolosita­t abundant i algunes pluges per a finals de setmana, però no s’espanti, avui i sobretot demà, encara tindrem un ambient força assolellat i tranquil.

CATALUNYA

Al matí encara tindrem algunes pluges a punts de litoral i prelitoral central, restes dels xàfecs que hi ha hagut durant la matinada, alguns d’ells intensos. A la tarda no és descartabl­e que puguin reaparèixe­r alguns ruixats febles. A la resta del territori s’imposarà un ambient més assolellat, amb pocs núvols. La tramuntana i el mestral bufaran amb força al llarg del dia i les temperatur­es seran més baixes, especialme­nt allà on es mantingui el cel més ennuvolat. Demà no s’esperen precipitac­ions, només alguns núvols al nord-est. El més destacable serà el fred, ja que al matí podria arribar a glaçar a punts de l’interior.

ESPANYA I EUROPA

Situació complicada al nord d’Itàlia, Mar Adriàtic, Alps i centre d’Europa, amb pluges i nevades molt abundants. Xàfecs i fred al nord del continent i neu a Escandinàv­ia. Temps més tranquil al sud-est. A Espanya dominarà l’ambient assolellat en general, amb més núvols al sud-oest, cada vegada més abundants i extensos. Alguna gota a última hora a la província de Huelva i al matí algunes precipitac­ions al Cantàbric, així com a les Illes Balears. Mestral intens a la Vall de l’Ebre i temperatur­es més baixes a la meitat nord i al litoral mediterran­i. Atents a la formació d’una borrasca al sud a partir de dijous.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain