La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els límits del Barça

Els blaugrana no aconseguei­xen pujar l’esglaó que els falta per guanyar els grans

- CARLES RUIPÉREZ 1-3 1-0 0-3 1-4 2-1

El Barcelona ha jugat millor mentre era un equip que lluitava contra el seu destí per no quedar-se despenjat, rebel·lant-se per no viure una temporada de transició, que quan ha passat a ser un aspirant com Déu mana. Es va fer un embolic contra el Valladolid i no va saber trobar l’energia i la pegada necessària al clàssic de Valdebebas. El Barça de Koeman, capaç d’acumular 19 jornades sense perdre i que el 2021 havia aconseguit 40 de 42 punts possibles fins dissabte, continua topant contra els seus límits quan l’exigència del rival s’incrementa. Hi ha un sostre de vidre, que es fa visible cada vegada que s’enfronten a un gran equip, que els blaugrana no poden traspassar des de fa un parell de temporades. Després de cada revés, que s’han repetit tota la temporada, torna al racó de pensar.

A l’Alfredo di Stéfano el Barcelona es va tornar a estavellar contra el Madrid malgrat que li valien dos resultats per sortir del clàssic per davant dels blancs. És la cançó de l’enfadós. Un nou capítol en una temporada en què als blaugrana els costa donar el sorpasso que cal per espolsar-se els complexos fruit de les desfetes recents de Roma, Liverpool o Lisboa.

El clàssic va ser una altra oportunita­t perduda, un altre dia D en què el Barça no va estar a l’altura. Ensopegada rere ensopegada, es demostra que al Barcelona encara li falta una mica per mirar de tu a tu els rivals amb qui ha de competir pels títols. En els partits decisius, continua un esglaó per sota.

No pot amb els grans equips. Ni contra el Madrid, ni contra l’Atlètic ni contra els campions de França (PSG) i d’Itàlia (Juventus). El projecte de Koeman, que ja ha dirigit 45 partits, és nou i està en construcci­ó i en creixement, a diferència dels de Zidane i Simeone, molt més consolidat­s. Però aquesta anàlisi no val per explicar la derrota contra l’equip de Pochettino, que gairebé no fa ni quatre mesos que és al càrrec després de substituir Tuchel.

El tècnic holandès acumula nou derrotes, cinc de les quals tenen el mateix segell de no poder fer el do de pit quan tocava. Va perdre a l’octubre el primer clàssic, al novembre va caure contra l’Atlètic al Metropolit­ano, al desembre el Juventus el va derrotar al Camp Nou i el va deixar segon de grup a la Champions, al febrer el PSG li va clavar un 1-4 que gairebé l’eliminava d’Europa i ara torna a ser el Madrid que li va posar el fre quan semblava llançat i li va deixar impossible el goal average particular pensant en un desenllaç igualat del títol.

Els blancs tenen presa la mida

 ??  ?? Sergi Roberto, Pedri, Alba, Messi i Araújo esperen pensatius per picar una falta en ple ruixat al clàssic de l’Alfredo di Stéfano
Sergi Roberto, Pedri, Alba, Messi i Araújo esperen pensatius per picar una falta en ple ruixat al clàssic de l’Alfredo di Stéfano

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain