La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Atlètic de Madrid empata però manté el liderat

-

ara al Barça, que fa dos anys que no sap el que és guanyar el gran rival. L’últim clàssic de Valverde va acabar amb un escàs 0-0 a l’Estadi, l’únic de Setién amb un 2-0 al Bernabeu i els dos de Koeman han seguit el mateix guió, a casa i fora.

Per ser just, cal dir que els barcelonis­tes sí que van poder guanyar a Torí (0-2 a l’octubre) i van aconseguir el 10 de març un honrós 1-1 del Parc dels Prínceps en un partit en què Keylor Navas va salvar els parisencs.

Però la sensació d’inconsistè­ncia i d’anar un pas al darrere dels clubs tops del moment és evident en aquests cinc partits. De fet, en les cinc derrotes, el Barcelona només s’ha pogut posar al davant cinc minuts al marcador, el temps que va passar entre el gol de Messi de penal al Camp Nou i l’empat d’Mbappé. Res més. El balanç és de 13 gols en contra i només tres a favor en les nits que abans eren màgiques i ara són tràgiques, sempre amb el mateix mal regust.

No hi ha dubte que el Barcelona està en plena reconstruc­ció i continua depenent de l’argentí. Si el capità no l’encerta o no apareix, a

A les cinc grans ensopegade­s, ha estat cinc minuts al davant en el marcador contra el PSG

VALVERDE, SETIÉN I KOEMAN Ja són quatre clàssics seguits en què el Madrid té presa la mida als blaugrana

L’equip continua en construcci­ó i depèn de Messi, que només ha marcat un gol en les nou derrotes

l’equip se li fa de nit. Messi no ha marcat de jugada en cap de les nou derrotes d’aquesta temporada. Tampoc en el 2-8 contra el Bayern a Lisboa, l’última del curs passat. En aquests deu partits, el deu només ha firmat un gol de penal, l’esmentat contra el PSG al Camp Nou.

La lesió d’Ansu Fati, a començamen­ts de novembre i encara sense data de reaparició, ha fet molt de mal perquè Griezmann és inconsiste­nt (es presenta a Granada a la Copa o a la final de la Supercopa, s’esfuma –fins i tot de l’onze– en els partits de màxima exigència) i Dembélé no és una típica referència per més que estigui jugant de nou. En canvi, joves com ara Pedri, Ilaix Moriba, Mingueza o Araújo estan rendint per sobre de les expectativ­es i madurant molt de pressa.

Les barreres li pesen o no el deixen avançar al ritme que li agradaria, però el Barcelona no llança la tovallola a la Lliga. Dissabte, a la final de la Copa, pot conquerir el primer títol en gairebé 24 mesos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain