La Vanguardia (Català-1ª edició)

Koeman té raó?

L’entrenador s’ha convertit en l’assot del VAR durant tota la temporada

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

l Barça va aterrar passada la una de la matinada de diumenge al Prat. Vuit hores després Ronald Koeman encara estava dolgut per la derrota en el clàssic i per l’actuació arbitral. Així que va agafar el seu mòbil i va escriure un tuit: “Vam portar la iniciativa en el joc i vam tenir ocasions per a un millor resultat. Mala sort al final amb una decisió equivocada de l’àrbitre i del VAR”. El disgust del tècnic barcelonis­ta amb l’ús que es fa de la tecnologia en el futbol espanyol no és una cosa que vingui del matx de dissabte, sinó un argument que ha anat apareixent en el seu discurs en altres ocasions des de l’inici de temporada. L’holandès no comprèn per què alguns col·legiats van a veure una jugada controvert­ida i d’altres no, si en tots els casos tenen la possibilit­at de fer-ho. Aquesta disparitat de criteris és el que el treu de polleguera.

EViolència de franc a Getafe. Amb la primera derrota del Barcelona va arribar l’explosió inaugural de Koeman contra el VAR. Nyom va agredir amb un cop de colze Messi i Cabaco va fer el mateix amb Pedri, però ni l’àrbitre, Soto Grado, (que era dissabte al VAR), ni la tecnologia van entrar per expulsar els futboliste­s del conjunt blau. El

Barça va perdre per un penal comès amb De Jong. “Si veus el partit i les faltes i targetes pots treure les teves conclusion­s. Hi ha un àrbitre, liniers i fins i tot hi ha el VAR. Tot i que no sé si hem tingut el VAR aquesta nit”, va criticar el tècnic.

El penal de Lenglet a Ramos. Una setmana després del sobreescal­fament a Getafe, Koeman es va tornar a encendre en el primer clàssic de la temporada. El partit anava 1-1 quan Ramos i Lenglet van mantenir un frec a frec com tants a l’àrea. El madridista va reclamar penal i, en aquesta ocasió, des del

VAR sí que van avisar el col·legiat, Martínez Munuera, perquè anés al monitor a revisar la jugada. “Per què? Per què? Digues, tu has vist les imatges de la setmana passada contra el Getafe, dues entrades? Només hi ha el VAR en contra”, va etzibar Koeman al col·legiat a la seva sortida del terreny de joc. Després, davant els mitjans, encara es va esplaiar més. “Li he dit a l’àrbitre que tant de bo em puguin explicar el tema del VAR aquí a Espanya, el VAR només entra en contra del Barça. No va entrar en el penal del Sevilla a Messi (partit de la primera volta al Camp Nou), en les dues vermelles del Getafe, hi ha diversos exemples...”. Després d’aquestes declaracio­ns Competició va entrar d’ofici el 4 de novembre per jutjar si les paraules eren punibles. El 28 de desembre es va resoldre que en aquell missatge “no s’han detectat indicis de comissió d’infracció disciplinà­ria”.

Penal invisible de Ter Stegen. No només després de derrotes ha entrat Koeman a arremetre contra el VAR. També ho va fer després de la victòria contra l’Osca en terreny blaugrana. Rafa Mir va caure davant Ter Stegen quan la pilota ja havia passat. L’àrbitre, Cordero Vega, es va equivocar i des del VAR ningú no el va corregir. “Ter Stegen no toca el davanter. És una bogeria que xiuli aquell penal. El col·legiat ho pot assenyalar, però el VAR ho ha de veure. Està més clar que l’aigua”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain