La Vanguardia (Català-1ª edició)

Diakhaby, titular a Mestalla, gira full contra la Reial Societat

- REDACCIÓ

Mouctar Diakhaby va completar els 90 minuts de l’empat (2-2) del València a Mestalla contra la Reial Societat en el primer enfrontame­nt després de la polèmica del Carranza. Ni el futbolista ni el València van fer cap al·lusió al presumpte insult racista que podria haver rebut de Juan Cala, que també va ser titular dissabte en la victòria del Cadis a Getafe per 0-1.

La Reial Societat es va presentar a Mestalla amb un equip ple de baixes –fins a deu entre lesionats i sancionats–. Tot i així, va aconseguir arribar al descans amb avantatge gràcies als gols de Guevara al minut 32 i d’Isak al 45. El València hauria pogut escurçar distàncies si Carlos Soler no hagués malgastat un penal en la primera part. Tot i així, va aconseguir equilibrar el marcador en 12 minuts amb el gol de Wass de penal al 60 i un altre de Gabriel Paulista al 72. El conjunt xe va acabar amb deu jugadors després de l’expulsió de Maxi Gómez. Amb aquest empat la Reial va acabar la jornada cinquena amb 47 punts, mentre que el València és 14è amb 33, vuit per sobre del descens.

Abans es va imposar l’Osasuna contra el Vila-real per 1-2 a La Ceràmica, i va posar fi a la ratxa de sis victòries consecutiv­es del Vilareal. Amb aquesta victòria el conjunt de Pamplona va sumar tres punts, que li donen un seriós marge en la seva lluita per la permanènci­a. Unai Emery va decidir fer descansar alguns dels seus pesos pesants com ara Gerard Moreno, Pau Torres, Pedraza o Manu Trigueros, pensant en la tornada dels quarts de final de l’Europa League, una situació que Osasuna va aprofitar. Es van avançar amb un gol de Moncayola al 64 i quatre minuts més tard va pujar l’empat al marcador després d’una diana en pròpia porta de David García. Budimir es va encarregar de posar l’1-2 amb una rematada de cap.

El Granada es va emportar els tres punts de Valladolid després de guanyar-lo 1-2. Orellana va marcar el primer per als locals de penal al 41, però el Granada va remuntar en la segona part amb gols de Jorge Molina i de Quini. Aquesta derrota deixa el Valladolid amb 27 punts, a un del descens.

?? ERIC ALONSO / GETTY ?? Diakhaby va completar els 90 minuts de l’empat (2-2) del València al seu estadi
ERIC ALONSO / GETTY Diakhaby va completar els 90 minuts de l’empat (2-2) del València al seu estadi