La Vanguardia (Català-1ª edició)

Hospital de campanya

Zidane perd Lucas Vázquez per al que resta de temporada

- CARLOS NOVO

El Reial Madrid va acabar el clàssic tan feliç com esllomat, i ahir al matí va rebre males notícies. Lucas Vázquez, que es va retirar lesionat al minut 43 per una dura topada amb Busquets, té un esquinç al lligament encreuat posterior del genoll esquerre. Ja no tornarà a jugar en tota la temporada. Potser ha disputat el seu últim partit amb el Madrid, ja que acaba contracte el 30 de juny i no ha arribat a un acord per renovar. Té una oferta del Bayern que li millora el salari de manera notable.

Amb la lesió de Lucas Vázquez ja són 39 les que han tingut aquesta temporada els jugadors del Reial Madrid, i això sense comptar les baixes per contagiats de la covid. Ja ho va dir Zidane en la roda de premsa de després del clàssic: “Físicament anem al límit. No sé com acabarem la temporada”.

Lucas Vázquez, que aquest 1 de juliol fa 30 anys i fa sis temporades que és al primer equip dels blancs, va enviar un missatge a l’afició a les xarxes socials després de confirmar-se la gravetat de la seva lesió: “Em toca ajudar des de fora un temps. Tocat... però mai enfonsat. Si alguna cosa m’ha ensenyat aquest club és a treballar i lluitar sempre. Des d’ara mateix posant-hi el coll per tornar com més aviat millor i ajudar l’equip en el tram final. Moltes gràcies a tots pels vostres missatges. Un únic objectiu: continuar lluitant per la Lliga i la Champions. ‘Hala’ Madrid”.

En el seu missatge, Vázquez va deixar la porta oberta a tornar a estar disponible per al final d’aquesta temporada, però segons fonts mèdiques del club aquesta possibilit­at és molt remota. La lesió no demana cirurgia, però és complicat que el temps de recuperaci­ó baixi del mes i mig de baixa, just el que queda de temporada.

Uns quants companys van enviar missatges d’ànims a Vázquez a les xarxes socials. El més destacat va ser el de Sergio Ramos, amb una foto de tots dos celebrant un gol com si beguessin d’unes tasses de te i amb el següent missatge: “Ànims, company. Tornaràs aviat i beurem te plegats...”. Ramos, com Vázquez, acaba contracte al juny i encara no té un acord amb el Madrid per continuar de blanc.

Les males notícies per a Zidane no acaben aquí. Fede Valverde, que va ser substituït al minut 61, també va passar proves mèdiques que han determinat que l’uruguaià va rebre un cop fort a la planta del peu dret, cosa que fa que sigui dubte seriós per al partit de dimecres a Anfield. L’uruguaià venia de recuperar-se fa deu dies d’una altra lesió. Un cop acabat el partit, li va caldre ajuda per baixar un petit tram d’escales de la grada al túnel dels vestidors del Di Stéfano.

El cas de Toni Kroos és el que té menys dubtes. L’alemany es va retirar del partit coix però ahir estava millor i estarà present contra el Liverpool gairebé segur.

De cara a la tornada dels quarts de final de la Champions, l’únic titular fix que està descartat, a banda de Lucas Vázquez, és Sergio Ramos. El club accelera la posada a punt de Dani Carvajal, però no és probable que el de Leganés sigui titular, ja que aquesta temporada ha tingut quatre lesions i està molt tocat i mancat de ritme. Un altre que podria entrar en la convocatòr­ia perquè ja està en la recta final de la seva enèsima recuperaci­ó és Eden Hazard.

També hi ha incertesa respecte a Varane, descartat per a l’anada i el clàssic per la covid. Perquè pugui jugar a Liverpool hauria de donar negatiu en dos tests, fet que sembla difícil després del positiu del dilluns 5 d’abril.

La victòria en el clàssic ha estat un reconeixem­ent moral no només per a Zidane, sinó per a tota la plantilla. En tot un clàssic amb la Lliga en joc el tècnic se la va jugar als últims vint minuts i li va sortir bé amb un equip en què hi havia Odriozola, Militão, Nacho, Marcelo, Isco i Mariano. Sis jugadors impensable­s en un onze titular per a un partit així.

La plantilla del Reial Madrid ha tingut 39 lesions, coronaviru­s a banda, en tota la temporada

Valverde va rebre un cop a l’adductor i és dubte, Kroos va acabar coix però es creu que podrà jugar

 ?? ANGEL MARTINEZ / GETTY ?? Sergio Busquests es preocupa per Lucas Vázquez, amb qui va topar dissabte
ANGEL MARTINEZ / GETTY Sergio Busquests es preocupa per Lucas Vázquez, amb qui va topar dissabte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain