La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça B cau a Eivissa, on encaixa dos gols en jugades de córner

- ROBERTO RODRÍGUEZ

L’Espanyol comença a veure la llum al final del túnel. El final del malson està cada dia més a prop després de la victòria davant el Leganés, quart classifica­t de la Lliga, que permet a l’equip perico avantatjar en deu punts l’Almeria, primer equip fora de la zona d’ascens directe. Tant els números com les sensacions donen escalf a un Espanyol que la pròxima jornada visita l’Almeria amb la intenció de segellar el seu bitllet definitiu cap a Primera.

El partit, tot i això, va ser una trampa constant, fins i tot quan el tenia de cara va resultar un suplici. Va ser un d’aquells matxs que

No va poder puntuar el Barça a Eivissa, on el quadre local va marcar dos gols en llançament­s de córner i va comptar amb l’ajuda d’un arbitratge molt casolà i l’especial dificultat de la gespa de Can Misses, on la pilota no roda amb fluïdesa. Els blaugrana van igualar el primer gol local, de Rei Manaj a pròpia porta, amb una forta rematada creuada de Peque des de la vora de l’àrea, però a menys de deu minuts del final va arribar el 2-1 definitiu. Amb aquesta derrota es destaca l’Eivissa al capdavant del grup d’ascens a Segona A i es produeix un triple empat per la segona posició, entre els tres catalans: el Gimnàstic, l’Andorra i el Barça B. Un triple empat de pronòstic delicat, sobretot perquè un del trio quedarà fora de la següent fase, en aquest llarg camí cap a l’ascens de categoria. Els tres primers continuen endavant i només un quart, el millor dels cinc grups, aconseguei­x també l’accés a les eliminatòr­ies.

En el grup que reparteix dues places en la nova Primera RFEF manen ara el Cornellà i el Lleida, i al tercer paquet d’equips, el III-E, els tres equips que ara mateix evitarien el descens a Tercera són Penya Esportiva, Espanyol B i l’Hospitalet.