La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid passa comptes

El Barça, amb un discret Gasol, va caure al Palau després de quatre clàssics guanyant

- BÀSQUET 30a JORNADA DE LA LLIGA ENDESA

Barça Reial Madrid més que la punta de l’iceberg d’un Barça que només va competir en el tercer quart i en l’últim minut.

La victòria del Madrid encara té més mèrit tenint en compte que a la sortida de Campazzo s’hi ha afegit les últimes hores la de Deck, un escenari gairebé apocalípti­c a què es van haver d’afegir els problemes de faltes de Tavares, que li van impedir d’estar massa gaires sobre el parquet. Per contra, l’equip blanc, al qual és recomanabl­e no donar mai per mort, va aportar moltíssima intensitat, un joc coral encomiable i una dosi de joventut que sembla que li garanteix el futur. Els teenagers Garuba i Vukcevic van ser un alenada d’aire fresc per al Madrid, impression­ant el seu rendiment al Palau.

L’equip de Laso va demostrar que tenia molta més ambició que el seu rival des del primer salt, que va guanyar Tavares a Gasol. Tres minuts després Tyus posava el 0-9 al marcador i obligava un desesperat Jasikevici­us a demanar temps mort. Tot i que el Barça va ser capaç d’aturar el cop, les diferèncie­s es van eixamplar fins al 22-36 (minut 16) després d’un triple de Rudy Fernández. El tir exterior va ser la seva millor arma, i va acabar amb 15 encerts des de més enllà de la línia.

Mirotic, que se’n va anar al descans sense encistella­r, va entrar en el tercer quart per no donar per perdut el partit. També Calathes va aportar més agressivit­at en atac i gairebé aconseguei­x igualar les forces (57-59 al final del període). Però el començamen­t dels últims deu minuts va tornar a ser letal per al Barça, que va encaixar un 0-8 de parcial. Tot i que Higgins va intentar reconnecta­r els seus companys, el clàssic semblava tenyit completame­nt de blanc. Uns 52 segons abans del final, el 74-83 del marcador ho confirmava. Però llavors va arribar l’últim cop del Barça, que va retallar el marcador fins al 82-83. Un triple de Mirotic deu segons abans del final donava el primer avantatge de tot el partit als blaugrana (85-84). Però Laprovitto­la va aprofitar un deficient bagatge defensiu per forçar un dos més un que va donar la victòria als blancs. Un final de bogeria que no ha d’amagar que el Madrid va ser molt superior al Palau, on va passar comptes.

?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ?? Tavares (Reial Madrid) arrenca la pilota de les mans a Gasol (Barça)