La Vanguardia (Català-1ª edició)

El CN Sabadell amplia la supremacia

- TONI LÓPEZ JORDÀ

L’Astralpool CN Sabadell ha fet un cop d’autoritat a la taula. El club vallesà amplia l’hegemonia al waterpolo femení espanyol derrotant el seu màxim rival domèstic, el CN Mataró Goufone, a la final de la Copa de la Reina (9-11). Així, les vallesanes s’adjudiquen la 17a Copa, la 5a consecutiv­a, i marquen el terreny a les del Maresme pocs dies abans de la final four de la LEN Trophy, que les pot tornar a enfrontar.

A la piscina Pere Serrat de Sant Andreu es dirimia alguna cosa més que una Copa. Estava en joc l’hegemonia del waterpolo espanyol entre les dominadore­s absolutes de l’última dècada, el Sabadell, i les aspirants a rellevar-les, un Mataró líder invicte a la Lliga, que venia d’empatar a 11 a Can Llong una setmana enrere.

Per això, les de Dani Ballart partien amb opcions de truncar la supremacia sabadellen­ca a la Copa, com el 2016. I va semblar que ho podien repetir aquest any en una bona sortida en què van posar el 2-1 amb gols d’Anni Espar i Anna Gual en sengles superiorit­ats.

El Sabadell va respondre amb gols de les dues holandeses, Sabrina van der Sloot i Maartje Keuning, per situar el 2-3 al primer quart. La reacció va fer al Sabadell la confiança per portar la iniciativa. Al segon parcial va establir els 3 gols de renda (3-6, 4-7) gràcies a les seves referents, Maica García, Mati Ortiz i Judith

Forca, que va portar al 6-9 per encarar l’últim quart.

Als últims 8 minuts, Tankeeva va complicar més la gesta del Mataró amb el 6-10. Però un parcial de 2-0 de Gual i Espar (8-10) quan faltaven 4 minuts va infondre esperança a les maresmenqu­es. Els va durar poc, perquè Laura Ester va abaixar la persiana i Keuning va foragitar la remuntada amb el 8-11 quan faltaven 51s.

Mataró: Sánchez, Janckovic, Lloret, Gual (2), Sevenich, Bonamusa, Cambray (2), Nogué, Bach (1), Bertran, Anni Espar (4,3p), Aznar, Colominas.

Sabadell: Ester, Ortiz (2), Van der Sloot (2), Ariño, Morell, Nona Pérez, Cordobés, Maica García (2), Forca (2, 2p), Keuning (2), Tankeeva (1), Irene González, Carilla.

Quarts: 2-3, 2-3, 2-3, 3-2.

?? CN SABADELL ?? Les jugadores del CN Sabadell celebren la consecució de la Copa