La Vanguardia (Català-1ª edició)

Powell alerta de la covid, però diu que veu fort els Estats Units

- BARCELONA

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, va dir ahir que l’economia dels Estats Units estava en un “punt d’inflexió” amb més creixement i contractac­ió per davant gràcies a l’augment de les vacunes i un poderós suport polític, però que la covid continua sent una amenaça.

“Ens sentim com si fóssim en un lloc on l’economia està a punt de començar a créixer molt més ràpidament i la creació d’ocupació arriba molt més ràpid”, va assegurar Powell a la CBS en una entrevista emesa ahir i recollida per Bloomberg.

“El principal risc per a la nostra economia en aquest moment és que la malaltia es propagui de nou. Seria bo que la gent pogués mantenir-se socialment a distància i que utilitzés mascaretes”, va afegir Powell.

Els funcionari­s de la Reserva Federal han emfatitzat repetidame­nt que l’economia del país continua necessitan­t un suport agressiu de política monetària a mesura que es recupera de la pandèmia, fins i tot quan les perspectiv­es s’il·luminen al mig de vacunes cada vegada més grans. Aquest punt de vista ha ajudat les accions dels EUA a assolir nous rècords a mesura que els inversors rebutgen les preocupaci­ons per la inflació enmig de la poderosa ajuda de Washington.

“El que estem veient ara és realment una economia que sembla que està en un punt d’inflexió. I això es deu a una àmplia vacunació i un fort suport fiscal, un fort suport a la política monetària”, va emfatitzar Powell.

Les actes de la reunió de març del Banc Central, publicades el 7 d’abril, revelen que els responsabl­es de les polítiques esperen que probableme­nt passi “algun temps fins que s’hagi aconseguit un progrés substancia­l en matèria d’ocupació i inflació”. Això es refereix a les proves que han establert per reduir les compres de bons de 120.000 milions de dòlars al mes, uns 100.000 milions d’euros.

“Sentim com si l’economia i l’ocupació creixessin molt més ràpid”, diu el president de la Fed

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain