La Vanguardia (Català-1ª edició)

No t’ho pensis i tuiteja

- Isabel Gómez Melenchón

L’alcaldessa de Barcelona deixa Twitter per ser millor persona, o ja és millor persona i per això deixa Twitter, sembla igual però no és el mateix, o sí, perquè qui això firma es va fer de Twitter, en va sortir, hi va tornar a entrar, està consideran­t tornar a deixar-ho i pensa que també tant és, perquè al capdavall Twitter ja no existeix, o no existeix per a la generació Z, els futurs imminents votants i nou objectiu d’assessors varis, que es mouen en altres universos per a mi tan inexplorat­s com els que busca la Discovery a la nova entrega de Star Trek, que els recomano per quan s’atipin de la realitat, que jo ja ho estic i molt. Dic que Twitter no m’ha fet ni millor ni pitjor persona, així que no donem la culpa a les xarxes del que perpetrem nosaltres solets.

La generació Z ho ha vist molt clar ben aviat i ha tocat el dos d’aquesta xarxa, que ha quedat per a viejunos encara que estiguin en els 30; a casa en tinc un, dels Z, i em diu que el que utilitzen és Instagram i d’altres coses que jo no entendria. És veritat, val més que me’n torni a Star Trek, que tampoc no l’entenc però no em fa cap falta.

A Twitter un ja sap a què hi va, o a promociona­r-se personalme­nt a través també de promociona­r altres, que és una forma de màrqueting com una altra qualsevol, o a descarrega­r-se a veure qui la diu més grossa i més alt, que sol ser el que guanya perquè aquí l’objectiu no és pensar, que per a això fa falta silenci i a les xarxes els agrada el soroll. Quan em vaig escriure per viatjar a la Lluna amb un milionari japonès, el primer que em van demanar és quants seguidors tinc a Twitter, i allà em vaig adonar que veuré l’enlairamen­t de la nau en streaming. I no s’equivoquin, Twitter no és la societat, si fos així ja estaríem marxant al so del pas de l’oca, o alguns partits que es posen morats amb els retuits i això no acabarien on acaben després a les urnes; és un sistema que es retroalime­nta i que durarà el que durin els que el facin servir. La continuaci­ó de la guerra per altres mitjans haurà de buscar-se nous formats. Això queda per a la següent cohort, la dels Alpha, que, tal com estan les coses, potser és l’última (a les xarxes).

La continuaci­ó de la guerra per altres mitjans, les xarxes, necessita soroll

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain