La Vanguardia (Català-1ª edició)

Simón, sobre renovar l’estat d’alarma: “Depèn de la vacunació”

- C. LÓPEZ

El director del Centre de Coordinaci­ó d’Alertes i Emergèncie­s Sanitàries, Fernando Simón, no creu que ara sigui el moment de decidir si es renova l’estat d’alarma, que s’acaba el 9 de maig. Segons la seva opinió, la decisió dependrà de l’evolució de la pandèmia, que en aquest moment està en clara tendència alcista.

Però no només d’aquestes dades, sinó també de la població immunitzad­a. “La situació és diferent de la de l’octubre, quan no teníem les vacunes. És molt probable que d’aquí quatre setmanes, entre els que ja s’hagin contagiat (al voltant d’un 15%) i els vacunats, la majoria població vulnerable, la necessitat de renovar l’estat d’alarma sigui menor”, va assenyalar Simón.

A parer seu, és possible que aleshores les comunitats puguin afrontar la pandèmia sense utilitzar les tres mesures que empara l’estat d’alarma, especialme­nt els tocs de queda nocturns i els tancaments perimetral­s.

En aquest sentit, les Canàries van rectificar ahir, i van anunciar que continuara­n exigint un test negatiu de covid a tot viatger que arribi a les illes des de la resta d’Espanya, “almenys” mentre estigui vigent l’estat d’alarma. El conseller de Sanitat, Blas Trujillo, va justificar la decisió dient que, “veient com va la situació, preferim ser prudents i conservado­rs, i continuar amb aquesta mesura almenys mentre duri l’estat d’alarma, segur. Després ja ho veurem”.

Fernando Simón creu que d’aquí quatre setmanes, amb la immunitzac­ió cada dia més alta de la població vulnerable, la manera d’afrontar la pandèmia serà diferent, amb un increment de casos més gran al grup de menys de 60. Progressiv­ament s’anirà reduint l’edat dels contagis. “Cal que la població ho entengui, perquè arribarà un moment que els afectats seran molts menys i hi haurà veus que demanaran el tancament d’escoles. És necessari interpreta­r les dades d’una altra manera”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain