La Vanguardia (Català-1ª edició)

Salut crea un registre per vacunar sense targeta sanitària

- JAVIER RICOU Lleida

El Departamen­t de Salut ha creat un registre perquè les persones amb residència temporal a Catalunya puguin ser també vacunades, encara que no tinguin targeta sanitària ni documents identifica­tius per a la cobertura sanitària pública. Per rebre una d’aquestes injeccions n’hi haurà prou amb accedir a l’aquesta adreça web https:// salutweb.gencat.cat/ca/ forms/cens-sense-rca-21/index.html i emplenar un formulari amb el nom, any de naixement, país d’origen i municipi on es resideix, a més de facilitar un telèfon per poder ser citat.

Amb aquesta iniciativa, Salut pretén arribar a la població que no consta als arxius oficials. I la mesura, a més a més, ha estat molt ben rebuda en províncies com Lleida, on ja comencen a desembarca­r temporers a la recerca de feina en la collita de la fruita.

Si hi ha prou vacunes, aquest registre podria ser el millor regal per als empresaris fructícole­s de tot Catalunya, ben preocupats a hores d’ara perquè pugui repetir-se la història de l’any passat.

L’arribada de ciutadans vinguts de tot Espanya, nord de l’Àfrica i resta d’Europa per trobar una feina als conreus de fruita va disparar la primavera i l’estiu passats els contagis a la comarca del Segrià, que va haver de ser confinada.

L’existència d’aquest web i la possibilit­at de rebre una vacuna haurà de ser comunicada als temporers pels serveis socials o els ajuntament­s on es busca aquesta mà d’obra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain