La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els promotors preveuen crear 5.000 llocs de treball

-

D’altra banda, la Fundació Leitat (és la mateixa que impulsa la indústria 3D a la Zona Franca) podria arribar a instal·lar en aquests terrenys un centre propi. En qualsevol cas, serà qui lideri la implantaci­ó de noves empreses tecnològiq­ues vinculades a les indústries creatives i 4.0. De fet, la idea dels promotors és crear als vells terrenys de la Mercedes-Benz uns 5.000 llocs de treball, 3.000 dels quals vinculats a aquesta últimes indústries.

“També hi haurà noves zones verdes, com també equipament­s públics els usos dels quals es decidiran

Els terrenys acolliran la facultat de Disseny i Enginyeria, així com una seu de la Universita­t de Vic

en un procés participat­iu amb els veïns de la zona”, va insistir Janet Sanz, que va explicar que l’operació permetrà una millora de la connectivi­tat amb els barris de l’entorn.

En tot aquest espai estaran vetats els vehicles privats al seu interior, amb total prioritat per als vianants. “És el concepte superilla”, va manifestar la tinenta d’alcalde d’Urbanisme.

Segons el calendari previst pel promotor Conren Tramway, si el procés administra­tiu no pateix cap retard, l’últim trimestre de l’any 2023 ja estarà acabada la facultat d’Elisava, així com la seu de la UVic-UCC. A partir d’aleshores, entre el 2024 i el 2026 s’acabarien per fases la resta d’actuacions previstes. “La nostra idea i objectiu és donar per finalitzat aquest projecte l’any 2026”. va insistir Paco Huga.

FONT:

M

Riu Besòs

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Els terrenys de l’antiga Mercedes Benz equivalen a gairebé nou illes de l’Eixample
MANÉ ESPINOSA Els terrenys de l’antiga Mercedes Benz equivalen a gairebé nou illes de l’Eixample
 ??  ?? HABITATGE I NOUS USOS
Ajuntament de Barcelona
ZONES VERDES m0 200
LA VANGUARDIA
HABITATGE I NOUS USOS Ajuntament de Barcelona ZONES VERDES m0 200 LA VANGUARDIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain