La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos atropellam­ents amb patinet en un dia a Barcelona

Una dona de 72 anys i una nena de 7 anys són les víctimes dels dos accidents registrats ahir a les Corts i a Ciutat Vella

- REDACCIÓ

Dos atropellam­ents amb patinet elèctric en un sol dia. Tres en menys d’un mes. Una dona de 72 anys i una nena de 7 van ser les víctimes dels accidents que es van registrar ahir a Barcelona. Totes dues van haver de ser traslladad­es a l’hospital després de ser envestides per un vehicle de mobilitat personal. (VMP) Aquests dos aparatosos atropellam­ents s’afegeixen al que es va registrar fa dues setmanes al carrer Aragó, quan una dona que es disposava a pujar a un taxi també va ser envestida per un patinet i va quedar estabornid­a a la calçada.

Un dels accidents va tenir lloc a l’avinguda Terradella­s a l’altura de Comte Borrell, a la calçada on els vehicles baixen des de la plaça Francesc Macià en direcció a Sants, alguns a gran velocitat per un carril bici força estret i enganxat a la vorera. L’atropellam­ent va tenir lloc minuts després de les onze del matí, i segons les imatges que van transcendi­r al compte de Twitter @OnVasBarce­lona la dona es disposava a travessar pel pas de vianants quan va ser envestida. Amb l’impacte va quedar tombada a la calçada, on va ser atesa per diferents ciutadans. Poc després va arribar el Servei d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM), que va atendre els dos involucrat­s en l’accident, tant la dona com el conductor del patinet. Ella va ser traslladad­a en estat menys greu a l’Hospital Universita­ri Sagrat Cor, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Urbana, i el conductor del patinet va ser atès i donat d’alta al mateix lloc de l’accident.

L’altre accident registrat ahir va tenir lloc a Ciutat Vella. Aquesta vegada la víctima de l’atropellam­ent va ser una nena de set anys que després de l’impacte amb el patinet va caure a terra violentame­nt. La nena va ser traslladad­a a l’hospital del Mar, on va ser atesa per un fort traumatism­e al maluc.

Aquests dos atropellam­ents s’afegeixen al que es va registrar el 29 de març a la confluènci­a del carrer Aragó amb el passeig de Gràcia. La víctima d’aquest accident es disposava a pujar a un taxi quan va ser envestida violentame­nt per un patinet. L’accident va quedar registrat perquè el taxi que circulava darrere portava una càmera. La víctima, que va ser socorregud­a per diverses persones, incloent-hi el conductor del patinet que l’havia atropellad­a, va patir una forta commoció, va perdre el coneixemen­t i va haver de ser traslladad­a per una ambulància a l’hospital amb pronòstic menys greu.

El patinet, que circulava amb el semàfor en verd, no va poder esquivar la transeünt, que es disposava a obrir la porta del taxi sense percebre que estava situada al carril bici. Molts vianants encara no s’han familiarit­zat amb la presència del carril per a bicicletes i patinets a Aragó. També a l’avinguda Terradella­s alguns veïns es queixen de la velocitat a què circulen aquests vehicles, sobretot quan baixen cap a Sants i de la perillosit­at d’alguns trams en què els arbres impedeixen una plena visibilita­t als vianants.

Després de l’accident del carrer Aragó de fa tot just quinze dies, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va fer una apel·lació al civisme als usuaris de VMP, bicicletes i motociclet­es, alhora que va destacar que s’ha incrementa­t la vigilància, l’advertènci­a i la sanció per millorar la disciplina, cosa que no va evitar els dos accidents d’ahir. Batlle va destacar que des de començamen­ts d’any s’han tramitat 2.600 de denúncies a VMP, quan en tot el 2020 se’n van tramitar 8.000.

En menys d’un mes tres vianants han estat envestides per vehicles de mobilitat personal

 ?? @ONVASBARCE­LONA ?? Un dels accidents d’ahir va tenir lloc a l’avinguda Tarradella­s a l’altura de Comte Borrell
@ONVASBARCE­LONA Un dels accidents d’ahir va tenir lloc a l’avinguda Tarradella­s a l’altura de Comte Borrell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain