La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jove assassinat dissabte a Gelida va rebre més de vint punyalades

- MAYKA NAVARRO

Una vintena de punyalades van posar fi a la vida del jove de 23 anys, veí de Gelida, que dissabte a la tarda va ser brutalment assassinat presumptam­ent per dos menors, veïns també de la localitat i detinguts ahir al migdia quan intentaven fugir perquè es van sentir vigilats. Durant la tarda d’ahir els dos arrestats, sense antecedent­s, van ser interrogat­s a la comissaria dels Mossos de Vilafranca del Penedès per provar de concretar el mòbil d’un crim que aquest cap de setmana va desconcert­ar aquesta petita localitat on pràcticame­nt tothom es coneix i no hi ha cap indicador delinqüenc­ial que pogués fer preveure un desenllaç així.

Els mossos del grup d’homicidis de la regió policial metropolit­ana sud donen per fet que els sospitosos coneixien la víctima. Ahir a la nit no havien aconseguit trobar les diferèncie­s entre els presumptes autors i l’assassinat, i temien tancar l’atestat que acompanyar­ia els dos joves al seu pas al jutjat de menors sense concretar el mòbil del crim.

Els fets es remunten a la tarda de dissabte. La víctima passejava per Gelida amb la seva nòvia, que feia molt poc que s’havia traslladat a viure amb la seva parella en un immoble ocupat de la localitat.

Cap a dos quarts de set de la tarda un parell de joves es van acostar a la parella i els van demanar que els acompanyes­sin a una zona apartada del nucli urbà, a una riera als afores de la urbanitzac­ió Sant Salvador, a prop del riu Anoia. Allà els dos menors van començar a apunyalar el jove, que no va tenir cap mena d’opció de defensar-se.

L’agressió va ser salvatge. A l’autòpsia es van comptabili­tzar més d’una vintena de punyalades. Els agressors van advertir la noia que callés si no volia que li passés el mateix i li van dir que se n’anés a casa. I va fer això. Atemorida, la jove va fugir i, després d’una estona bloquejada emocionalm­ent, va telefonar a un familiar per demanar-li ajuda. A aquella hora un veí ja havia trobat el cos del jove, agafat encara a un petit fil de vida que no va ser suficient perquè els sanitaris del SEM, malgrat els esforços, l’aconseguis­sin salvar.

Els investigad­ors van començar a treballar recollint el testimoni de l’entorn de la víctima. Les primeres declaracio­ns de la jove van ser com a mínim contradict­òries, condiciona­da durant els primers dies per la por davant les amenaces dels autors del crim. Les declaracio­ns dels amics i els familiars de la víctima van permetre als mossos tenir en poc temps un parell de noms sobre la taula. Però es tractava de dos menors.

Ahir al migdia una parella de policies rondaven pels voltants de l’institut de Gelida on estudien i on van anar dilluns amb normalitat. Com que es van sentir vigilats, van provar de fugir, però van ser detinguts.

Els dos detinguts van anar a l’institut on estudien, però, com que es van sentir vigilats, van provar de fugir

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Un policia científic en una imatge d’arxiu
LLIBERT TEIXIDÓ Un policia científic en una imatge d’arxiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain