La Vanguardia (Català-1ª edició)

El talent sorgit de la pandèmia arriba als fogons de ‘MasterChef 9’

El càsting va rebre més de 70.000 sol·licituds, més del doble que l’any anterior

- REDACCIÓ

MasterChef anuncia una altra dosi de competitiv­itat i qualitat culinària per a la novena edició després d’un rècord de participan­ts en el càsting motivat pels milers de persones que durant la pandèmia es van refugiar en la cuina com a bàlsam. “La gent ha cuinat molt més a casa; venen al programa molt més preparats, i les proves són més complexes. Es nota que hi ha una mica més de nivell”, va revelar Pepe Rodríguez, membre del jurat amb Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera, durant la presentaci­ó als mitjans d’aquesta nova edició que aquesta nit arriba a La 1 de TVE.

Degut el boom gastronòmi­c que es va viure durant el confinamen­t, el càsting de MasterChef va batre aquest any tots els rècords, amb més de 70.000 sol·licituds, més del doble que l’any anterior. “Els concursant­s tenen un gran potencial, tant a escala gastronòmi­ca com personal, que no deixarà indiferent ningú”, va assenyalar Toñi Prieto, directora d’entretenim­ent de TVE, que va recordar que l’edició anterior va ser la més vista de la història del concurs.

Els elegits són 16 concursant­s amb perfils força variats que van “des d’un jugador de pòquer, la filla del metge del Barça o una guàrdia civil fins a un venedor amb estètica vikinga”, ha dit TVE, que no ha ofert més detalls. “És una edició molt competitiv­a. La gent ha vingut amb moltes ganes de triomfar i de ser algú al món de la cuina. És una sort poder fer MasterChef en aquest vaivé que tenim amb els nostres negocis, ja que almenys tens una sortida per continuar treballant”, va dir el xef Rodríguez,

propietari del restaurant El Bohío, a Illescas (Toledo).

La crisi de la pandèmia ha afectat de manera més intensa el món de la gastronomi­a, i això ha fet que els membres del jurat s’hagin centrat més en el programa aquest any. “Com que hem estat més tranquils en les nostres feines reals, encara ho hem gaudit més, i ens hem bolcat al cent per cent en el programa”, va apuntar VallejoNág­era.

Segons Cruz, que fa mesos que té el restaurant ABaC (Barcelona, tres estrelles Michelin) tancat a causa de la pandèmia, serà una edició divertida en què “no hi ha ningú amb mal fons, però sí amb caràcter”.

Malgrat la pandèmia, aquest any passat s’han pogut gravar tots els programes derivats del concurs, tant l’infantil com el de famosos, i fins i tot una edició amb

persones grans. “Ha estat un any complicat, i ens sentim tremendame­nt orgullosos d’haver pogut dur a terme els programes en plena pandèmia”, va afirmar Macarena Rey, la CEO de Shine Iberia, productora de l’espai.

Com cada any, el guanyador de MasterChef obtindrà el trofeu del programa, cent mil euros i la possibilit­at de publicar el seu llibre de receptes. A més a més, el Basque Culinary Center, a Sant Sebastiàn formarà els tres primers classifica­ts. Per aconseguir la victòria, els concursant­s s’hauran d’enfrontar a proves com cuinar a 2.000 metres d’altitud amb una sensació tèrmica de -12 graus, elaborar un menú dissenyat per Saúl Craviotto per als atletes que participar­an en els Jocs Olímpics de Tòquio o treballar a les ordres de l’equip del restaurant Les Cols (dues estrelles).

 ?? RTVE ?? Una casa de locos. Los Casagrande. Henry Danger. Spyders.
Los Thunderman­s. Victorious: La Peor Pareja.
ICarly: iCarly se reencuentr­a con Missy. El misterio de los Hunter: El diamante rojo. Sam & Cat: Mi Poober.
HISTORIA
15.40 La salvaje Edad Media. 17.21 Notre Dame: La catedral eterna. Saqqara, la primera pirámide. II Guerra Mundial: Hacia la Victoria.
La derrota de los Nazis. II Guerra Mundial: Hacia la Victoria.
VIAJAR
15.38 En tren por el nuevo continente: Estados Unidos. Viajar en India. Rick Stein en la India. Gran Bretaña desde el aire. El turista. En tren por el nuevo continente: Estados Unidos. Viajar en India. Trenes, rutas extremas.
La novena temporada del popular concurs culinari arrenca aquesta nit a La 1 de TVE
RTVE Una casa de locos. Los Casagrande. Henry Danger. Spyders. Los Thunderman­s. Victorious: La Peor Pareja. ICarly: iCarly se reencuentr­a con Missy. El misterio de los Hunter: El diamante rojo. Sam & Cat: Mi Poober. HISTORIA 15.40 La salvaje Edad Media. 17.21 Notre Dame: La catedral eterna. Saqqara, la primera pirámide. II Guerra Mundial: Hacia la Victoria. La derrota de los Nazis. II Guerra Mundial: Hacia la Victoria. VIAJAR 15.38 En tren por el nuevo continente: Estados Unidos. Viajar en India. Rick Stein en la India. Gran Bretaña desde el aire. El turista. En tren por el nuevo continente: Estados Unidos. Viajar en India. Trenes, rutas extremas. La novena temporada del popular concurs culinari arrenca aquesta nit a La 1 de TVE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain