La Vanguardia (Català-1ª edició)

Setmana més fresca que càlida

-

Ahir al matí feia fred. La roba d’abric era imprescind­ible, les pluges van caure generosame­nt en punts del nord-est, deixant al marge zones del centre, oest i sud, on aquesta primavera en conjunt està resultant poc plujosa. Però continuem observant un constant transvasam­ent de masses d’aire de nord a sud, aquest dijous ens torna a visitar una massa d’aire fred, vindrà d’Alemanya i Suïssa, no guardi la roba d’abric. Més endavant s’aproximarà una borrasca pel Golf de Cadis que podria reactivar-se si li arriba l’aire fred del nord-est amb possibles pluges, però encara queda molt. De moment dinamisme atmosfèric assegurat.

CATALUNYA

Clara millora del temps, encara que amb l’aparició de núvols alts i alguns núvols baixos a la costa. Després d’una nit freda per a les dates, les màximes augmenten amb menys decisió a la costa. Demà els núvols aniran a més, encara que sense precipitac­ions, potser al Pirineu a última hora algun xàfec. Temperatur­a agradable de dia, però nit fresca o freda. Dijous s’inicia un lleuger descens de la temperatur­a, una mica més acusat divendres amb certa inestabili­tat, però sense pluges generals de moment, algun xàfec al Pirineu i punts del nord-est, amb entrades fredes del nord, nord-oest o nord-est, les comarques de Lleida i Tarragona reben poca precipitac­ió.

ESPANYA I EUROPA

Es manté l’ambient fred al centre i oest del continent, encara que es reforça l’anticicló a les Illes Britànique­s, a Paris demà i dijous mínimes de quasi zero graus. Temps inestable entre els Alps i Itàlia amb formació de borrasques en aquesta última zona. A Espanya avui algun xàfec aïllat a la tarda a l’oest, encara que els núvols seran abundants al centre, sud i oest. Demà algunes pluges entre Extremadur­a i Andalusia arribant al sud-est. Dijous i divendres una petita borrasca continuarà donant algunes pluges a Extremadur­a i Andalusia fins a València i sud de les Balears, millorant després. Descendeix la temperatur­a al nord.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain