La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ningú fa ombra a FLORENTINO

El president del Reial Madrid ho serà quatre anys més perquè ahir es va acabar el termini per presentar candidats alternatiu­s

- CARLOS NOVO

Florentino Pérez va resultar ahir reelegit oficiosame­nt president del Reial Madrid durant un mandat de quatre anys després de tancar-se el termini de presentaci­ó de candidatur­es i de només haver-se presentat la seva. L’empresari d’ACS, de 74 anys, encara el quart mandat des que va tornar a la presidènci­a del club el juny del 2009 després d’haver complert ja un primer període en el càrrec des del juliol de l’any 2000 al febrer del 2006.

Ningú no dubtava al madridisme sobre la continuïta­t de Pérez a la presidènci­a per tal d’ultimar els seus dos grans reptes pendents: l’acabament de les obres del Santiago Bernabeu, previstes per al juny del 2022, i la renovació de la plantilla, un tema postergat des de la sortida de Cristiano Ronaldo el 2018 i que ja sembla inajornabl­e al final d’aquesta temporada.

Tot i això, sí que ha sorprès la manera com Florentino ha procedit aquesta vegada per abordar la reelecció. Va activar el procés electoral l’1 d’abril, ni més ni menys que Dijous Sant. En les dues últimes ocasions no havia tingut tantes presses. El 2013 el va activar el 20 de maig i el 2017 encara més tard, el 8 de juny.

En cap d’aquestes ocasions Pérez no va tenir competènci­a. De fet, el Reial Madrid no celebra eleccions des del 2006, quan en una competida lliça Ramón Calderón es va imposar a Juan Miguel Villar Mir.

La pressa amb què es va obrir el procés electoral va acabar de fer enrere les aspiracion­s de l’empresari alacantí Enrique Riquelme, de 32 anys, conseller delegat i fundador de Cox Energy, una empresa d’energies renovables. En una carta adreçada a l’opinió pública, Riquelme ha criticat el procedimen­t de Florentino assegurant que ajornava la presentaci­ó de la seva candidatur­a quatre anys. Riquelme deia que l’avançament del procés electoral li impedia de presentar-se “perquè no hi havia temps de llançar una campanya que arribés realment al soci”. I es justificav­a: “La inexplicab­le convocatòr­ia anticipada d’eleccions Dijous Sant redueix el termini de deu dies de presentaci­ó de candidatur­es a tot just sis dies hàbils per complir els requisits per a la formalitza­ció. A més, els candidats només disposarie­n de 15 dies per explicar els seus projectes als socis, que haurien de decidir el

EL CARRUSEL BLAUGRANA DAVANT L’ESTABILITA­T FORÇOSA BLANCA

 ?? DANI DUCH ?? Florentino Pérez, sumant les dues etapes, pot arribar a exercir 22 anys com a president blanc
DANI DUCH Florentino Pérez, sumant les dues etapes, pot arribar a exercir 22 anys com a president blanc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain