La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cap a l’anhelada final catalana

El Sabadell i el Mataró es volen citar a la piscina Sant Jordi pel segon títol europeu

- WATERPOLO TONI LÓPEZ JORDÀ ‘FINAL FOUR’ DE LA LEN TROPHY

Set anys després d’acollir les dues Supercopes d’Europa, masculina i femenina, la piscina Sant Jordi del carrer París serà l’escenari aquest cap de setmana d’una altra final continenta­l, la de la LEN Trophy, el segon torneig europeu femení de clubs. Aspiren al títol el CN Sabadell, el CN Mataró, el Kírixi i el SIS Roma, un autèntic cartell de luxe de nivell Champions. Vallesanes i maresmenqu­es, rivals enverinade­s, volen citar-se a la final de diumenge, una setmana després d’enfrontar-se a la Copa.

“Teníem l’obligació de fer l’esforç d’organitzar aquesta final four, a més com a reconeixem­ent i homenatge als clubs catalans, els tècnics i les jugadores”, argumentav­a Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació, que comença amb aquest torneig els actes del seu centenari. “L’altra opció era jugar a Rússia..., o sigui que pagava la pena l’esforç”, que li agraeixen els dos clubs capdavante­rs del waterpolo femení.

Tot i que la Sant Jordi no podrà acollir públic –per estricte protocol anticovid de la LEN– i els equips de casa no podran rebre el suport de l’afició, el viatge a Kírixi és una odissea que s’estalvien. Podran

preparar més bé la final four i descansar després d’un últim cap de setmana intens de Copa de la Reina, que va ser per al Sabadell.

El conjunt vallesà, dirigit per David Palma, juga a semifinals (dissabte, 14 h) contra el potent Kírixi; les de Mataró, amb Dani Ballart en la direcció, s’enfronten al SIS Roma (dissabte, 11.30 h). Quatre equips potentíssi­ms rebotats dels quarts de l’Eurolliga.

“El nostre objectiu és evident: anar a totes, dissabte a derrotar el Roma i diumenge esperem trobar-nos el Sabadell; volem demostrar que el Mataró és a l’elit europea”, exposava Anni Espar

L’FCN es va oferir a fer l’F4 pensant en el Mataró i el Sabadell, però no hi podrà haver públic per la covid

davant la seva excompanya i amiga Maica García. “La victòria a la Copa ens dona impuls i motivació per aixecar un altre trofeu”, assegurava la capitana vallesana.

Una LEN Trophy que va conquerir el Mataró el 2016 i que falta al Sabadell, per ajuntar amb les cinc Champions i tres Supercopes.

 ?? DANI DUCH ?? Una vista de la Caja Mágica de Madrid, escenari únic de les finals de la Copa Davis 2019
DANI DUCH Una vista de la Caja Mágica de Madrid, escenari únic de les finals de la Copa Davis 2019
 ?? CÉSAR RANGEL ?? Preparats. Espar i Ballart i Palma i García (a baix) amb els representa­nts dels dos clubs, la LEN i l’FCN
CÉSAR RANGEL Preparats. Espar i Ballart i Palma i García (a baix) amb els representa­nts dels dos clubs, la LEN i l’FCN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain