La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Davis, a tres bandes

Innsbruck i Torí acompanyen Madrid en l’edició del 2021

- SERGIO HEREDIA CICLISME LA DENÚNCIA D’UN EXPREPARAD­OR DEL FESTINA DEL DOPATGE

A la vida cal adaptar-se als nous temps, ens han dit sempre, i la Copa Davis n’és l’exemple perfecte.

Fa anys que la gran cita del tennis per països dona voltes al seu futur buscant el seu lloc en el circuit i en l’espai geogràfic, tenint en compte que s’havia quedat demodé, dispersa en el calendari i aliena a moltes de les grans figures, que preferien anar per lliure abans que comprometr­e’s en un torneig per equips.

Al cap i a la fi, el tennis és un esport individual, no?

Després de desenes de debats, la Davis havia renascut el 2019, cortesia de Kosmos Tennis. Ho feia sota el sobrenom de Copa Davis de Piqué, cosa que ofenia els més puristes del tennis: durant dos anys (2019 i 2020), 18 països invertirie­n una setmana del seu temps a dirimir les diferèncie­s tennístiqu­es en una única seu, la Caja Mágica de Madrid. Aquell havia de ser un genuí Mundial de tennis.

La primera edició, la del novembre del 2019, tindria les seves circumstàn­cies. Alguns partits acabaven gairebé a punta de dia, conseqüènc­ia d’un horari tan dens com insostenib­le. I a compte d’allò, proliferav­en les queixes.

Com a resposta, Kosmos Tennis ja havia plantejat una revisió per al 2020, objectiu que no arribaria a agafar forma perquè la pandèmia s’ho va acabar carregant tot.

Ara som al 2021 i el tennis s’ha posat a volar: aquest cap de setmana arrenca el Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó al RCTB, Roland Garros ja ha anunciat que tan sols s’endarrerir­à una setmana i la resta de cites truquen a la porta.

Els canvis previstos per a la Davis del 2020 arribaran el 2021. El més important?

Cal alleugerir els horaris. No hi pot haver tennistes jugant de matinada i espectador­s anant a l’aparcament a retirar el cotxe a punta de dia.

En comptes d’una seu única, n’hi haurà tres. Del 25 de novembre al 5 de desembre (una setmana i mitja), l’Olympia-Halle d’Innsbruck i el Pala Alpitour Arena de Torí s’afegiran al Madrid Arena de la Casa de Campo.

“Era important trobar dues ciutats europees que tinguessin bona connexió amb Madrid, amb condicions de joc semblants”, va dir ahir Albert Costa, director de les Davis Cup Finals. Les tres ciutats acolliran les fases de grups i els quarts de final, mentre que les semifinals i la final se celebraran únicament a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain