La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rovi fabricarà les vacunes de Moderna a Granada

- MADRID

L’empresa farmacèuti­ca Rovi va anunciar ahir que participar­à en la fabricació de la vacuna de Moderna des de les seves instal·lacions de Granada. Per fer-ho instal·larà una nova línia de producció que podria començar a proveir mercats de fora dels Estats Units en el tercer trimestre del 2021.

D’aquesta manera, Rovi amplia l’acord que ja havia firmat el mes de juliol del 2020 amb Moderna pel qual participav­a en l’envasament i empaquetam­ent final, previ a la distribuci­ó a Europa. A partir d’ara també participar­à en la fabricació amb una nova línia de suport a les fases de producció del principi actiu de la vacuna ARNm. La nova línia de Granada tindrà una capacitat de producció de l’equivalent a més de 100 milions de dosis anuals.

Així, Rovi participar­à en tot el procés de producció de la vacuna de Moderna. El principi actiu sortirà de la fàbrica de Granada i a les instal·lacions situades a Madrid es procedirà a l’ompliment i envasament de les dosis. El contracte preveu la distribuci­ó a tots els mercats, tret dels Estats Units.

“La nostra provada experiènci­a i capacitats com a fabricant d’injectable­s per a tercers d’alt valor tecnològic ens han permès reforçar l’acord actual amb Moderna, que contribuir­à a l’enfortimen­t de la nostra àrea de fabricació, proporcion­ant-nos, previsible­ment, una oportunita­t de creixement significat­iu d’aquesta àrea”, va assegurar en la nota el conseller delegat de Rovi, Juan López-Belmonte Encina.

Després d’aquest anunci, les accions de Rovi van tancar ahir amb una revaloritz­ació del 4,23%, des de començamen­t d’any, Rovi acumula una pujada en el preu de l’acció del 27,1%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain