La Vanguardia (Català-1ª edició)

Renault Espanya planteja un ERTO de 9.000 empleats

- VALLADOLID

La manca de proveïment de components electrònic­s que afecta tot el sector de l’automoció al món ha obligat Renault Espanya a plantejar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) als 9.159 treballado­rs de les seves plantes de Valladolid (carrosseri­a/muntatge i motors) i de Palència, segons fonts de la multinacio­nal. Renault ja va informar els representa­nts dels treballado­rs d’aquesta proposta d’ERTO, que començarà a negociar-se a partir del 14 d’abril i que es desenvolup­aria fins al 30 de setembre.

En el cas de la planta de Valladolid, les jornades d’aturada proposades per a l’expedient d’ajust temporal, que afectarien tota la plantilla, són 32 (carrosseri­a/muntatge i direccions centrals) i 31 (motors), mentre que a la factoria de Palència són 39, també per a tota la plantilla.

La multinacio­nal va atribuir a la crisi dels semiconduc­tors la falta de proveïment que ha inscrit en un àmbit mundial, segons les mateixes fonts.

El sindicat CC.OO., a través d’un comunicat, va assumir que es tracta d’un problema conjuntura­l tant de l’empresa com del sector de l’automòbil, però també va avisar que no ha estat generat pels treballado­rs de Renault. “Analitzare­m amb responsabi­litat aquesta situació però exigim la mateixa responsabi­litat a la direcció de l’empresa de cara a buscar un acord beneficiós per a les dues parts”, va manifestar Rubén González Pablos, delegat general de CC.OO. en el Grup Renault Espanya.

En tot cas, l’aplicació de l’ERTO es duria a terme “una vegada esgotats els descansos per borsa i eines de flexibilit­at del conveni col·lectiu, motivada per les baixades productive­s de la nostra factoria i la crisi dels semiconduc­tors”, va aclarir el sindicat.

Aquesta mateixa exigència va plantejar el sindicat UGT, que a través d’una nota informativ­a va recordar que abans de l’aplicació de l’ERTO, la direcció “ha d’esgotar totes les mesures de flexibilit­at acordades, tant en els comptadors col·lectius com en els individual­s de la borsa”. La UGT va anunciar que plantejarà alternativ­es per intentar pal·liar, en la mesura possible, “les conseqüènc­ies negatives que té un ERTO”.

Els representa­nts dels treballado­rs van insistir que no pot ser que siguin els empleats els que hagin de “pagar” la situació de manca de components electrònic­s que afecta el sector de l’automoció a tot el món.

La companyia explica la mesura per la falta de proveïment de components elèctrics

 ?? . ?? La plantilla a Valladolid
. La plantilla a Valladolid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain